Wien

Posted on
Wien

Vi har börjat beta av restorderlistan efter pandemin. Förra helgen var jag och min käre make i Wien, det var en resa som vi beställde 2018. Vi reste tillsammans med min svåger och svägerska.

Austrian

Vi hade bokat med Austrian Airlines, och eftersom det var de som bokade av vår resa, hade vi den tillgodo. Samma sak med vårt hotell. Jag tyckte dock att det var lite skumt att flyga med tanke på att det är krig inte så långt från Österrike. Men resan gick bra och vi kom ner till ett land som hade lite mer restriktioner än vi har.

Ansiktsmask

Vi hade tagit med oss ansiktsmasker hemifrån, men de gällde inte där. Vi fick köpa denna sorten istället, de var mycket tjockare. Min svåger och svägerska har glasögon, och de hade problem med att glasögonen immade igen när de bar mask. Det var masktvång i all kollektivtrafik, och på restaurangerna.

Kalvbiff

Det var fyra dagar av konstant mättnad! De serverade rejält tilltagna portioner på alla restauranger, och maten var väldigt god.

Kaffe

De hade ett väldigt lyxigt sätt att servera kaffe, i kanna och på silverfat. Dock provade jag inte Sachertårta, när jag kollade på den såg den väldigt torr ut. Men det fanns gott om andra godbitar att smaka på!

Hundertwasserhaus

Vi njöt av den vackra arkitekturen, och fascinerades av Hundertwasserhaus. Det var helt ojämnt, både mark och själva huset. Där tog vi en fika.

Utsmyckning

På torgen var statyerna utsmyckade med guld, det var väldigt pampigt!

Klassisk konsert

Konsertsalongen

En av kvällarna gick vi på konsert på Kursalon Wien konserthus. Dessvärre fick man inte ta bilder på orkestern, men jag tog denna i smyg på kristallkronorna. Det var Strauss och Mozart vi fick njuta av. Det blev både sång och balett till musiken. Mycket härlig upplevelse!

Nu har vi bokat av Wien på restorderlistan, efter drygt två år. Men det var väl värt att vänta på.

Önskar er en härligt start på veckan, och maj månad!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.