Vi hälsar våren välkommen

Posted on
Penséer

Min käre make var och köpte potatis i Gessie igår. De har väldigt fina penséer, och vi har köpt blommor där i många år. Det är så härligt när vi planterat dem på framsidan, det är så vi hälsar våren välkommen.

Schnitzel med krämig champinjonsås

Ikväll när vi är klara med planteringen, så ska vi ha fredagsmys. Idag blir det Schnitzel med krämig champinjonsås. Receptet hittar ni här. Jag tyckte det såg så gott ut att använda panko som panering, det blir väldigt knaprigt och gott. Till schnitzeln serverar vi klyftpotatis gjorda i airfryern.

Rusty Nail

Innan maten får vi en Rusty Nail. Det är en drink som innehåller whisky och Drambuie, jag tyckte det skulle vara trevligt att prova hur det söta passar med whisky. Receptet hittar ni här.

Ingredienser

Enkel drink, och förhoppningsvis god.

Yoga

Yoga

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag tränar ett pass yoga. Eftersom jag aldrig testat så var jag väldigt nyfiken. Jag har nu gjort mitt fjärde pass, och är väldigt nöjd med hur det känns. Dessvärre får jag ju inte fotografera på passet, men det är väldigt behagligt. Lite nersläckt, och tända ljus i en halvcirkel framme hos ledaren. Många av övningarna har vi testat på jympan när vi har stretching efter träningen. Skillnaden är att här är övningen längre, och att man får lära sig att andas rätt.

Det är helt perfekt att passet finns på fredag förmiddag, när jag gjort min ”veckoträning” så avslutar jag med att stretcha hela kroppen på fredagen. När jag går ut från passet känns kroppen 10 år yngre. Och jag känner att jag verkligen får valuta för pengarna jag använde på ett träningskort.

Jag cyklar till och från yogan, så lite konditionsträning får jag även på fredagen. Det blåste rejält kallt idag, och jag hoppas att det hjälper att vi hälsar våren välkommen så att det kan bli lite varmare.

Jag önskar er en härlig helg.

Kommentarer

  1. Vårförberedelser i trädgården – Livsstil efter 60 says:

    […] För ett tag sedan var min käre make hos Gessie potatis och köpte Penséer. Jag har inte lagt ut någon bild på resultatet, eftersom solen vägrar att lysa på båda krukorna. Men här får ni en bild i halvskugga. Med den härliga vårtemperaturen på över 10° har det blivit dags för vårförberedelser i trädgården. […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.