Veras hörna

Posted on
Fina Vera

Jag har haft världens bästa svärmor! Hon lämnade oss för några år sen, och hennes hus skulle säljas. I hennes trädgård fick jag se en intensivt gul ros som stod i full blom. Jag sa till min käre make att vi var tvungna att ta hem rosen till oss. Eftersom det var i juli månad, så det var helt fel tid att flytta en ros. Men vi ville ha den och gjorde ett försök att flytta den.

Veras hörna

Den vackra rosen klarade flytten, och den överlevde också förra årets hemskt torra sommar. Vi hittade gatsten som blivit över i hennes garage, och dem tog vi också hand om. Min käre make la denna fina kanten. Sköldpaddan och kopparkärlet är också från Vera. Eftersom allt detta står i ett hörn av trädgården, kallar vi den för Veras hörna. Vi hoppas att hitta en mjölkpall eller liknande att sätta mitt emot, så att man kan sitta och känna doften, och fundera på allt mellan himmel o jord. Det är en mycket behaglig plats! Rosen är gammal, och har en underbar doft!

Fjärilsbusken

En blomma som också har en underbar doft är fjärilsbusken. Vi har så många fjärilar där nu, och i år var det en blå sort som jag aldrig sett tidigare. Vi är väldigt intresserade av att hjälpa våra insekter att hitta föda och vatten.

Insektshotell

I vår iver att hjälpa de små liven, tillverkade vi ett insektshotell. Men det verkar som vi missat något, för ännu har vi inga hyresgäster. Jag ska försöka hitta information om vad som fattas, vi vill ju gärna ha små invånare där!

Efterlängtat regn!

Regn!

Inatt kom äntligen lite efterlängtat regn! Det kom bara 5 mm, men det är bättre än ingenting. Det har regnat väldigt lite här hos oss, mindre än 100 mm på 4 månader. Och med tanke på att det var katastrof i fjor, behöver vi varenda droppe.

Tunnan

Vi har ju börjat skörda regnvatten, och min käre make gjorde en justering så att överskottsvattnet kan rinna ut. Om ni tittar noga, så ser ni att gräsmattan är grönare på en bit i mitten. Det beror på att slangen låg där förra gången det rann över. Inatt blev tunnan överfull igen, så det ska bli väldigt spännande att se om det ger samma effekt där den ligger nu. I så fall får vi flytta slangen efter hand som det regnar.

Framför loungen

Idag blir det ingen outfitbild, känns mer rätt med en trädgårdsbild!

Ha en underbar tisdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.