Veckan före jul

Posted on

Nu, såhär veckan före jul är det full rulle. Därför har det inte blivit några inlägg sen i fredags. Julgranen är klädd och i helgen ska vi pynta färdigt. Jag kommer att göra ett inlägg om granen nästa vecka.

Saffrans Margarita

Jag och min käre make är ju väldigt förtjusta i glögg, men idag blir det en Saffrans Margarita. Receptet hittar ni här.

Ingredienserna

Här ovan ser ni ingredienserna, sockerlagen får jag göra innan jag kan blanda allt.

Gorgonzolafyllda ”Tournedos”

Ikväll ska vi äta Gorgonzolafyllda ”Tournedos” . Det är ett gammalt recept, ni kanske kan läsa från bilden för jag hittade inte receptet på nätet. Det är fläskfilé istället för oxfilé. Billigare, men väldigt gott.

När jag kom till Bulltofta kött, fanns julskinkorna på plats. Jag passade på att köpa en skinka, prinskorvar och revben som vi har på lille julafton. Nu slipper jag handla det nästa vecka.

Min vita amaryllis

Veckans blomma blir min vita amaryllis, den har en svagt rosa ton i blomman. Ni kan skymta granen i bakgrunden, och som jag skrev innan så kommer ett inlägg om den i nästa vecka.

Jag hoppas att veckan före jul är lika skön för er som den är för mej, och önskar er en härlig helg!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.