Vårstädning i trädgården

Posted on
Plattor med mossa

Vi har en terrass som har små plattor i 3 olika färger. Det är väldigt snyggt, men det är jobbigt att hålla rent mellan dem. I helgen var det dags att börja med vårstädning i trädgården. Min käre make köpte ju en kantskärare, och den har även en borste för borttagning av mossa.

Mossbekämpning

Min käre make testade den på plattorna, och det var en väldigt stor skillnad i kroppsslitage! Nu slipper han att vara helt fördärvad i rygg och armar när han tagit bort mossan mellan plattorna. Den maskinen var verkligen en bra investering!

Ogräs och kottar

Eftersom det inte regnat sen i februari, så har vi inte sått ut gödning i gräsmattan än. Det innebär att mossan och ogräset har fått fritt spelrum där. I helgen hittade jag ett jättebestånd av denna blomma, jag vet inte vad den heter. Men härom året hade vi en invasion av dem, och jag ägnade en god stund i att plocka bort dem en efter en. Tallen har också släppt ovanligt mycket kottar i år, så det blev en runda med räfsan när ogräset var borta.

Vitsippor och scillor

En härlig sak med vårstädning i trädgården är att man hittar allt som börjat växa. Under björken har vi ett litet bestånd av vitsippor, och de växer tillsammans med scillor. Det är jättefint när de blommar.

Jag önskar er en härlig tisdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.