Vårruset 2022

Posted on
Löpträning

Jag har sprungit Vårruset några gånger sedan 1995. Jag var väldigt peppad inför 2020, men sen kom ju Corona. Nu har jag sett att Vårruset 2022 går i Malmö den 2 maj, och det känns väldigt kul att ha ett mål nu när restriktionerna slopas. Visserligen har jag ju Partillebacken att se fram emot, men Vårruset är ändå lite speciellt. Egentligen skulle denna bilden visa när jag springer i ösregn, men när jag och min käre make bytt om i söndags, så kom solen fram. Väldigt skönt.

På söndagarna har vi en härlig rutin, först löptränar vi.

Tåhäv

När jag kommer tillbaka från löpturen gör jag tåhävningar. Vi har en jättebra tröskel vid ytterdörren där jag kan sjunka ner ordentligt. Jag gör tre olika set. Först med insidan av foten, vänster, höger och båda. Sen gör jag likadant med utsidan av foten, och avslutar med framsidan. Det blir sammanlagt 225 tåhävningar. Första gången jag gjorde dem, så började jag med 15 av varje och jag hade träningsvärk så att jag trodde att jag inte skulle kunna gå. Nu är målet att öka till 30 av varje.

När vi kommer in så gör vi 20 minuter stretching. Därefter dusch och lunch. Det är ett underbart sätt att starta en söndag!

Klar med dagens träning

På vardagarna har jag min Powerwalk på 30 minuter, och sen workout på varierande tid. Det är beroende på vilken del av kroppen jag tränar. Idag var det 45 minuter rygg och rumpa i hemmagymmet.

Jag hoppas någon mer än jag är sugen på vårruset 2022!

Ha en underbar måndag, och ny vecka!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.