Vårlängtan

Posted on
Nyskottat

Igår när vi vaknade så kom all vårlängtan på skam. Det snöade och blåste, så det var bara att börja skotta trottoaren och uppfarten.

Körsbärsblom

Men det hindrade inte mej och min käre make från att gå ut och leta körsbärskvistar. För att tillgodose vår vårlängtan, så klippte vi några kvistar, och förhoppningsvis så har vi snart fina blommor på dem. Det passade utmärkt, för i tisdags trodde jag att jag skulle kunna ta in en bukett med snödroppar till helgen. Men eftersom det nu snöar och är frostgrader, så finns det inte tillräckligt med blommor för att göra en bukett.

Hemmagjord vas

Jag har väldigt dåligt med bra vaser. Antingen är de för små eller för stora, eller så har de för små hål. Jag hittade en juiceflaska som jag diskade av etiketten på och knöt ett trädgårdssnöre runt. Jag tyckte att den blev fin, och den har en perfekt höjd och öppning!

Spanish Bomb

Det är fredag, och då får vi en drink före maten. Idag blir det en Spanish Bomb, och receptet hittar ni här.

Ingredienserna

Ingredienserna ser ni här.

Fläskfilé

Vi ska äta smördegsinbakad fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Receptet hittar ni här.

Potatisgratäng

Det ska ju serveras potatisgratäng till filén, och den ska också tillagas i ugnen. Vi köpte ett extra galler till ugnen, med förhoppning om att kunna laga sådana rätter. Men – det är olika temperaturer som ska användas, så där sprack den teorin. På fredagarna uppskattar jag och min käre make att laga mat tillsammans, men jag var tvungen att göra potatisgratängen i förväg. Men det finns tillräckligt med moment för att vi ska kunna vara två i köket även ikväll!

Nu öskar jag en trevlig helg!

Kommentarer

  1. Redo för helg – Livsstil efter 60 says:

    […] och min käre make plockade ju in körsbärskvistar i fredags. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar att driva fram blommor, men de har i alla fall börjat […]

  2. Årets första blommor – Livsstil efter 60 says:

    […] och min käre make plockade körsbärskvistar, nu är det tredje fredagen de står, och nu har de börjat slå ut lite. Ska bli kul att se när […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.