Vårförberedelser i trädgården

Posted on
Penséerna på plats

För ett tag sedan var min käre make hos Gessie potatis och köpte Penséer. Jag har inte lagt ut någon bild på resultatet, eftersom solen vägrar att lysa på båda krukorna. Men här får ni en bild i halvskugga. Med den härliga vårtemperaturen på över 10° har det blivit dags för vårförberedelser i trädgården.

Morfarkrukan

Morfarkrukorna har också fått penséer. Dessa krukor är handgjorda, jag har fått dem av mina föräldrar när de flyttade från sitt sommarhus. Vi kallar dem för morfarkrukorna. De är gjutna i cement, och klädda fin sandsten. Troligen från 40-talet.

Nya kantskäraren

Om krukorna är gamla, så är vår kantskärare ny. När jag har rensat rabatten under häcken, brukar min käre make göra en skarp kant mot gräsmattan. Det har varit ett styvt arbete, och nu bestämde vi oss för att köpa en elektrisk kantskärare.

Stänk på väggen

Kanten blev fin, men det stänkte högt upp på väggen. Det var ett enkelt problem att åtgärda, det var bara att låta jorden torka, och sen borsta rent.

Rabatten under häcken

Som ni ser så har jag lite att bita i nu när jag börjar mina vårförberedelser i trädgården.

Regntunnan på plats

Nu är även regntunnan på plats, det är skönt att veta att vi har vatten att vattna med även om det blir bevattningsförbud.

Efter lunch blir det en tur ut, det är den bästa tiden på säsongen. Det blir så fint vad man än gör.

Ha en fin tisdag!

Kommentarer

  1. Vårstädning i trädgården – Livsstil efter 60 says:

    […] dem. I helgen var det dags att börja med vårstädning i trädgården. Min käre make köpte ju en kantskärare, och den har även en borste för borttagning av […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.