Vår Busfredag

Posted on

Jag lovade ju i torsdags att göra ett inlägg som förklarade varför det inte blev något fredagsinlägg. Det berodde på att vi hade vår Busfredag.

Friskis

Allt började med att min käre make hittade ett pass med en favorittränare på Friskis. Den tränaren har bara pass på fredagar 12.00, så det innebar att min käre make fick ta semester. Vi bestämde då att vi skulle göra en riktig Busfredag, och göra allt som vi brukar göra när vi är på semester någon annanstans.

God frukost

När vi är på semester, blir det ju hotellfrukost, men vi gjorde två jättegoda smörgåsar, och en fruktsallad istället.

Entrén till Friskis

Vi var på plats på Friskis i god tid. Passet var fulltecknat, och vi hade bokat en vecka i förväg. Det är inte bara vi som gillar den tränaren!

Bakelse till kaffet

Efter passet smakade det utmärkt med en bakelse till eftermiddagskaffet. Vi brukar alltid leta upp något gott när vi är på semester.

Malmö Saluhall

På kvällen hade vi bokat bord på Malmö Saluhall, där hade vi nämligen bestämt oss för att äta ostron.

Husets vin

Vi trodde inte att det skulle vara så mycket folk, men det var fullsatt. Vi hade bokat bord till 17.00 och var i god tid. Men vi fick sätta oss och vänta på att det skulle bli ledigt. Vi beställde husets vin, och det är nog det godaste ”husets” vin jag smakat.

Ostron

När vi fått vårt bord, kom ostronen in. Vi fick en jättegod Cava till, som var speciellt utvald för att passa till ostronen. Det blev en härlig smakkombination.

Sista stoppet ute

Min käre make

På vägen hem gick vi in om på en pub och tog en öl. Det var fullsatt där också. Jag undrar hur det skulle varit om det varit lönehelg. Då hade det nog varit ståplats.

Kalvfilé Oscar

Väl hemma igen hade vi förberett för en Kalvfilé Oscar. Det var skönt att slippa trängseln på restaurangerna.

Pannacotta med saltlakritssås

Som avslutning på vår Busfredag hade vi vaniljpannacotta med saltlakritssås. Det var en god kombination.

Nu återgår allt till det normala, så på fredag blir det ett vanligt inlägg. Men vi har bestämt oss för att göra om detta igen, det var trevligt att vara på ”hemester”.

Ha en fin onsdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.