Väntan

Posted on
Bukett

Just nu upplever jag att det är en väldig massa väntan. Vi väntar på våren, vi väntar på värmen, vi väntar på vaccinet. Men det som ändå är positivt är att vi fick en liten försmak av våren, strax före påsk.

Penséer på framsidan

Jag och min käre make ägnade det mesta av påsken till trädgårdspyssel. Vi gav oss iväg till Gessie Potatis, eftersom de förutom potatis och grönsaker brukar ha helt fantastiska penséer. Men de hade inga blommor alls, så vi fick köra till Plantagen istället. Där köpte vi penséer till framsidan, och det är i alla fall ett vårtecken.

Ranunkel

Jag är svårt förtjust i ranunkel, och jag köpte en och satte i nya krukan som ska stå på bordet på framsidan. Nu ska jag se om det fungerar att ha dem i kruka, eftersom jag gärna vill kunna ta in och göra en liten bukett av dem, de är ju så söta.

Första buketten

Eftersom jag nämnde buketter, så vill jag visa min första bukett från trädgården. Den ska vi ha nu till helgen, och jag har satt i en hyacint, min käre make är svårt förtjust i doften. Jag ska snart så mina frön som jag nämnde tidigare. Det är så lyxigt att kunna ha färska blommor från egen trädgård!

Trampsten

Vi hann också med att lägga trampsten, jag har en idé om att skapa ”sinnenas trädgård”, och detta är början. Jag ska göra ett separat inlägg om den idén!

Snö

När vi var klara med trädgårdsfixandet, så kom vintern tillbaka. Det låg faktiskt snö på gräsmattan, och så var väntan på våren tillbaka med full kraft.

Nu önskar jag er en fin torsdag, var rädda om er!

Kommentarer

  1. Gräsmattan – Livsstil efter 60 says:

    […] ett tidigare inlägg skrev jag att jag ska försöka skapa “Sinnenas Trädgård”. Här är en ny liten […]

  2. Fler pusselbitar – Livsstil efter 60 says:

    […] är ju en ständig källa till glädje. Nu har vi fått fler komponenter till Sinnenas trädgård, men jag visar inte resultatet riktigt än, jag vill visa när allt är klart. Det återstår lite […]

  3. Helgkänning – Livsstil efter 60 says:

    […] har ju bestämt mej för att ta in en bukett varje fredag, och idag var det dags att plocka de första tulpanerna. Det känns verkligen lyxigt […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.