Vanligt fredagsmys

Posted on
Fläskytterfilé

Vi har haft en härlig påskhelg som vi äntligen kunde fira tillsammans med nära och kära. Likaså kunde vi åka på vår weekendresa till Wien, som vi bokade hösten 2018. Den kommer jag att göra ett eget inlägg om. Men nu får vi njuta av vanligt fredagsmys, och det är dags för en grillmiddag.

Vi ska grilla fläskytterfilé, jag köpte den igår på Bulltofta kött, och la den i marinad över natten. Jag bryner den på grillen, sen får den gå färdigt på indirekt värme, till 65°. Jag använder termometer för att inte få den för torr. Sen får den vila ca 10 minuter i folie.

Grönsaker till röran

Till köttet serverar jag grönsaksröra som får koka ihop länge. Den blir bara godare ju längre den puttrar. Det är perfekt att börja med röran när min käre make tänder grillen. Klyftpotatis i Airfryern är gott till.

Såser

Dessa två såser är jättegoda till nästan allt grillat. Lite starkt och lite rökigt.

Alptopp

Till fördrink blir det Alptopp, och receptet hittar ni här.

Ingredienser

Här är ingredienserna till Alptoppen. Men jag har valt vanligt kolsyrat vatten istället för tonic, eftersom jag tycker att tonic kan vara lite dominerande.

Bukett från trädgården

Nu är påskliljorna överblommade, och tulpanerna börjar bli klara. Jag märkte att vi har gott om gula tulpaner, jag ska köpa lökar med lite andra färger, det är trevligt att bryta av det gula nu efter påsk.

Nu ska jag ägna mej åt lite trädgårdsarbete innan det är dags för lite vanligt fredagsmys.

Jag önskar er en trevlig helg!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.