Välkommen fredag!

Posted on
Älskade äggmacka!

Nu är arbetsveckan snart slut, och vi säger välkommen fredag! Och som jag tidigare berättat om, är äggmacka en absolut favorit på fredagsfrukosten.

Köttaffären

På min morgonpromenad tog jag vägen om Bulltofta kött då det finns chans till sol i eftermiddag. Jag skulle se om det fanns något frestande att grilla. Och det fanns! Jag och min käre make har kalventrecote som absolut favorit.

Kalventrecote

Dessa läckerbitar låg nystyckade i disken, så det var ingen tvekan om vad kvällens måltid skulle ha som huvudingrediens! Naturligtvis slank det med baconlindade dadlar, man kan bara inte motstå dem!

Tillbehör

Jag tänker servera kalven med hemgjorda pommes. Eftersom jag har en hushållsassistent från 80-talet, har jag en skiva att göra pommes med, och de ska naturligtvis tillagas i airfryern. Det är både gott och nyttigt. Som tillbehör blir det stekta grönsaker och Hickorysås. Den är supergod till grillat!

The Ritz cocktail

Jag ska göra en favorit i repris. The Ritz cocktail är en god liten appetizer. Den ska jag bjuda min käre make på när han kommer hem, då börjar vi vår helg som vi brukar. Något gott att dricka, och en trisslott. Och vem vet, kanske är nästa blogginlägg från Bali? Nej, det går ju inte, dumma Corona!

Mysfredag

Peeling

Nu ska jag unna mej en härlig stund i badrummet. Först en härlig peeling och sen en varm dusch. Sen ska jag ge händerna en omgång, de blir hårt åtgångna i trädgården, och jag lyckades skala av en bit nagel när jag skalade potatis.

Framför muren

I morse hade det regnat 18 mm. Eftersom det varit väldigt torrt länge, är det härligt för allt som växer. Bakom mej ser ni vår blåa mur av stjärnklocka. Det är en trevlig växt som vi köpt som krukväxt, och när den börjar se lessen ut flyttar vi ut den i rabatten. Där är den perenn.

Än en gång, välkommen fredag! Ha en underbar helg, var rädda om er och tvätta händerna!

  • Share

Kommentarer

  1. Helgen är på ingång – Livsstil efter 60 says:

    […] jag gick till Bulltofta Kött för att köpa fläskfilén, höll jag på att bli dränkt. Men som tur var så började regnet […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.