Vägen till god hälsa

Posted on
Vardagsfrukost

Jag ska i detta inlägget försöka dela med mej av min idé om vägen till god hälsa. Jag anser att god hälsa kan delas in i tre moment. Maten, hur vi sköter vår kropp, och hur vi har det i själen. Jag är ju lyckligt lottad eftersom jag har fördelen att få vara fullt frisk. Men det är så många små saker vi kan göra för att må bättre.

Maten

I första bilden ser ni min vardagsfrukost: havregröt, en halv banan, ett glas katrinplommonjuice och kaffe. Detta tycker jag gör mej mätt o belåten på förmiddagen. Det sägs också vara bra för blodsockret, håller det på en jämn nivå.

Helgbulle

På helgen lyxar vi till frukosten, vi startar morgonen med en promenad på 2 km, belöningen är nybakad fullkornsbulle. Promenaden är jätteskön, man vaknar till i den härliga, tysta morgonen.

Frukosthörnan

Om vädret tillåter, dukar vi gärna brickan och äter vår helgfrukost i vår nya frukosthörna. Perfekt start på dagen, och eftersom vi är ganska morgonpigga, är det mest fågelkvitter vi hör.

Torskrygg under frasigt täcke

Att köpa fräscha råvaror och laga maten från grunden, gör att jag kan påverka allt som finns i min mat, och som jag får i min kropp. Jag lagar dubbel sats, och då får vi också varsin matlåda, och det tar ju inte längre tid att laga 4 i stället för 2 portioner. Samtidigt sparar vi en god slant på att ta med matlåda, vi räknar att vi har det mesta av våra resor betalda med den metoden.

Sköt om din kropp!

På väg ut i löpspåret

Som ni vet vid detta laget, tycker jag om att röra mej. Löpning, Friskis och promenader är mina käpphästar. Men det finns så mycket annat man kan göra för att inte stelna till, och det viktigaste är att man tycker det är roligt, annars blir det inte gjort.

Själen måste ha sitt!

En stund med min bok

Men för att komma fram på vägen mot god hälsa måste själen ha sitt. En stund med en spännande bok, tid med nära o kära, en middag med goda vänner. Lika viktigt är att ta bort allt som skaver. Gör inte saker bara för att det förväntas av dej! Om du försöker leva ditt liv för att tillfredsställa andra, så tar din själ mycket stryk. Jag har rensat bort allt som inte är bra för mej, och omger mej bara med människor som jag verkligen vill ha i mitt liv.

På kvällspromenad

Om vi inte har träning på kvällen, ser jag o maken alltid till att få en kvällspromenad efter maten. Det är jätteskönt, och man mår så gott i magen efter att ha rört på sej, och kan med gott samvete sätta sej i favoritfåtöljen!

Till sist:

Dagens outfit

Jag önskar er alla en jättehärlig onsdag! I morgon ska ni få se några inköp inför sommaren.

Kommentarer

  1. Själen måste ha sitt – Livsstil efter 60 says:

    […] förra veckans inlägg om hälsa skrev jag att själen måste ha sitt https://www.livsstilefter60.se/vagen-till-god-halsa/. I går kväll pysslade jag om själen med en god måltid tillsammans med en riktigt kär […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.