Väcka gräsmattan

Posted on
Gräsmattan

Nu när vi kommit in i mars månad, är det dags att väcka gräsmattan. Förra hösten började vi med en ny rutin, vi höstgödslade den. Men nu är det vår, och vi börjar med att gödsla med Stroller mossa. Eftersom vår framsida är rakt i norr, och vi har en del skuggiga partier, så har vi gott om mossa efter vintersäsongen. När vi flyttade in var mossan nästan en halvmeter hög, det var en utmaning! Men vi har lyckats stoppa mossan genom gödsling i 2 omgångar med 3 veckors mellanrum. Därefter blir det Stroller +. Vi är väldigt spända på om det ska bli lättare att väcka gräsmattan nu när vi höstgödslade!

Apple watch

Som jag berättade igår, så ska jag på hälsokontroll om några veckor. Jag har ju fått ner pulsen med hjälp av min Apple watch, men nu blev jag sporrad att ha så bra värden som möjligt när jag ska till Husläkarna. Normalt löptränar jag och min käre make söndagar och tisdagar, och jag har ju min backe för att kunna springa i Partille. Nu känns det som att jag har fått extra inspiration!

Ändrar förhållandet mellan jobb och pension, väcka gräsmattan är viktigare än kontoplaner

Jobbkit

Jag har fortfarande dörren öppen för några timmars arbete då och då. Men jag har ändrat från att vara mentalt inställd på att vara anställd med några dagars ledigt, till att vara pensionär med några dagars jobb. Jag har tagit hem mitt jobbkit, och det känns faktiskt väldigt bra. Jag har jobbat i nästan 50 år. och det är skönt att nu få ägna det mesta tankearbetet åt hem och trädgård, och naturligtvis min käre make. Alldeles rätt tid att ställa om, nu när våren är på väg, och jag ska väcka gräsmattan och trädgården.

Jag önskar er en härlig tisdag, var rädda om er!

  • Share

Kommentarer

  1. Busväder – Livsstil efter 60 says:

    […] men jag är så sugen på lite mer vårvärme! Men eftersom vi har spridit ut vår första gödslingsomgång, så är det ganska OK med […]

  2. Äntligen trädgårdsdags! – Livsstil efter 60 says:

    […] i att pyssla i trädgården. Efter mycket regnande, vilket vi är väldigt glada för, eftersom vi gödslade gräsmattan för några veckor […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.