Undvika dieter

Posted on
Nya uteplatsen

Jag ser mej själv som en person med hälsosam livsstil. Jag får ofta höra att ”du som är så smal, kan väl ta en portion till”. Men det har inte alltid varit så.

Lite större variant av mej själv

På bilden ovan, är jag i en helt annorlunda form än jag gör idag. Småbarnsåren var över, och jag och min käre make levde ”La Dolce vita”. Massor med god mat och gott vin. Kilona smög sej på över tid, och plötsligt kände jag inte igen mej själv.

Holberg platte

Min stora passion är mat, jag har inte problem med godis och kakor. Men något var jag tvungen att göra, så jag började kolla lite på hur man går tillväga. Efter den kollen bestämde jag mej för att undvika dieter! Jag konstaterade att det var för stor uppoffring för mej.

Jag har studerat vänner och kollegor, de har provat olika dieter och gått ner mycket snabbare än jag gjorde. Men – när dieten var över har alla utan undantag gått upp igen. Jag har naturligtvis haft bakslag, men då går jag tillbaka till att dra ner ordentligt tills jag är tillbaka på rätt spår igen.

Så hur gör man då? Jag bestämde mej för att äta mindre. Så lätt, och så OERHÖRT svårt. Jag började med att räkna ut exakt hur mycket mat jag behövde laga, och sen la jag upp maten på tallrikar i stället för att sätta fram på bordet. När portionen var slut, fick jag vara nöjd. Denna metoden använder jag sen 20 år, och den fungerar för mej.

Inte bara maten

Löptur

Jag ska ju göra min egen resa, men jag gör den på mitt sätt. Det är ju inte bara maten som är viktig, jag ska fortsätta att försöka träna upp rumpa och knä, och hålla min vilopuls lugn o fin! Längtar tills jag kan börja på Friskis & Svettis igen! Jag vill ju ha en fortsatt hälsosam livsstil!

Ha en underbar dag! Var rädda om varandra!

Kommentarer

  1. 16 weeks to heaven – Livsstil efter 60 says:

    […] jag berättat i ett tidigare inlägg, har jag varit ganska överviktig. Jag har lyckats reglera min vikt till normal, men nu vill jag ta […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.