Träningsglädje

Posted on
Träningsbänken

Jag är så väldigt nöjd med vårt hemmagym. Det ger sån härlig träningsglädje att ligga på en bänk istället för på golvet.

Bandet och plankan

På plankan som vi satte upp på väggen finns det tre fästen för träningsband. Nu är det busenkelt att träna nästan alla muskelgrupper, och dessutom så sparar vi våra dörrhandtag. (Där satte vi bandet tidigare) Det enda jag inte har klurat ut ännu, är hur jag ska träna rumpan på bänken. Jag tränar med band och hantlar, men det finns övningar som jag skulle vilja göra sittandes. Vi klurar på det, och förr eller senare så kommer det nog en idé.

Enkel åtkomst

Här kan ni se hur jag menar med banden på plankan. Vi satte också upp vikterna på väggen, de är lätta att komma åt när man ska byta eller använda dem på annat sätt.

Rum med tre funktioner

Kontoret

Vi har inte bara ett hemmagym i rummet. Det fungerar också som kontor, här ser ni min arbetshörna. Här sitter jag och bloggar, och sköter allt administrativt utan problem.

Bokhyllan

Istället för två vågräta bokhyllor, köpte vi denna långsmala hyllan på IKEA. Samtidigt som vi bytte ut de gamla, så fick vi rensat bort sånt som bara ligger kvar för att vi hade plats till det. Vi är jättenöjda med resultatet.

Gästsängen

Den tredje funktionen för vårt lilla rum är som gästrum. Denna puff innehåller en bekväm säng, och när sonen kommer hem, fäller vi istället ihop träningsbänken, flyttar spegeln och bäddar sängen. Väldigt smidigt, och jag tycker att vi har utnyttjat varje kvadratmeter väldigt smart i rummet.

Jag tackar min käre make för att han (nästan) alltid är med på mina tokiga idéer. Detta rummet var ganska stökigt innan, och nu verkar det större trots att vi satt in träningsbänken också. Dessutom känner jag sån träningsglädje varje gång jag kikar in där!

Ha en underbar måndag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.