Träning funkar! Min vilopuls är OK.

Posted on
Pulsklockan

Jag har tidigare berättat om min höga vilopuls, som jag haft problem med i flera år. I torsdags satte jag på mätbandet, och till min stora förvåning var pulsen nere i 62 slag, utan att jag vilat. När jag och min käre make satt och tog det lugnt på terrassen, tog han min puls. Den var nere på 56 slag per minut. Eftersom jag tränat mer kondition ett tag nu, så kan jag med glädje konstatera att träning funkar! Jag kollade vad en normal vilopuls för en kvinna i min ålder ligger på, och med 56 slag per minut är det utmärkt!

Nya vågen

Min gamla badrumsvåg gav upp för ett tag sen, och jag var sugen på att köpa en med fler funktioner. Köpte en Withings Body +, och det är en riktigt kul träningskompis! Den har en app där man kan se all fysisk aktivitet, kroppsfett, muskelmassa och en massa annat. Och den mäter även hur många steg man går varje dag. Igår fick jag beröm, jag hade gått flest steg någonsin förra veckan.

Hemmagym

Här är mina hjälpmedel för att träna upp mej så att knät ska hålla. Det är ju mage, bål och rumpa som ska vara starka, och detta är vad jag behöver. Jag har nu ökat löpningen till 4 minuters löpning, och en minuts vila i 20 minuter. Och än så länge håller knät. Jag är så tacksam. Än en gång kan jag konstatera att träning funkar! Och det är ju en förutsättning för att min vilopuls ska hålla sej låg.

Nya träningskläder

Man får ju vara lite fåfäng också! Eftersom min käre make behövde nya löparskor, passade jag på att köpa detta set. Om det blir lite varmare så får de följa med ut i löpspåret!

Nytt i Loungen

Loungen

Jag och min käre make fixade lite i trädgården i helgen, men det blir morgondagens blogginlägg.

Tills dess, ha en underbar måndag, var rädda om varandra, och tvätta händerna!

Kommentarer

  1. Hälsoboost – Livsstil efter 60 says:

    […] morgonpromenad, och en promenad efter maten. Däremellan är det många steg som räknas, min nya våg med app har en funktion som mäter steg, så nu går jag inte många meter utan mobilen i […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.