Trädgården går till vintervila

Posted on
Vildvinet

Nu börjar det bli kallare, och trädgården går till vintervila. Vildvinet har snart tappat sina blad, och körsbärsträdet bakom börjar skifta i rött. Jag och min käre make har gjort trädgården redo, häcken är klippt och möblerna är i förrådet.

Hortensian

I år har Hortensiorna varit magnifika. Det tog 6 år att få igång dem, och de är så värdefulla för mej. Jag fick en av min svärmor och en av min bror när jag fyllde 60. Och jag är väldigt tacksam att båda två klarade av att bli utplanterade. Eftersom jag fyller år i januari, så de fick stå inne ganska länge innan vi kunde plantera ut dem. Sen har de fört en tynande tillvaro. Men sen min käre make satte ett skydd bak i rabatten så tog de fart.

Höstaster

Här är en blomma som just slagit ut. Det är min höstaster, som jag satte förra året för att ha snittblommor på hösten. Till min stora förtjusning så är den vit, vi har en hög, blå på framsidan. Jag hoppas kunna plocka in några buketter av den, även om trädgården går till vintervila.

Vinterbordet

Även om målarna inte är riktigt färdiga än, så satte jag och min käre make i ordning vårt vinterbord. Ännu är det inte tillräckligt kallt och mörkt för att vi ska ta lite glögg, men snart är det också dags.

Nu önskar jag er en härlig tisdag!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.