Torrperiod

Posted on
Torr gräsmatta

Under de senaste veckorna har vi haft en riktigt het torrperiod. Och här kan ni se vad det gjort med vår fina gräsmatta. Som jag berättade i ett tidigare inlägg, så gjorde jag och min käre make allt för att vi skulle få en riktigt fin gräsmatta.

Före torrperioden

Före torrperioden såg den ut såhär, den var så tät och kraftig så att min käre make var tvungen att använda uppsamlare när han klippte den. Normalt sett brukar vi låta gräset ligga kvar, det stimulerar maskarna att dra ner gräsklippet. Då får vi kanaler så att det blir luftigt och fint till rötterna.

Efter torrperioden

Nu, när vi haft en lång torrperiod, så ser det ut såhär. Visserligen kommer den att bli grön igen när regnet kommer, men lite synd är det allt! Vi köpte en vattenspridare, vi tänkte att vi skulle använda den om vi behövde stödså. Men nu är det bevattningsförbud, och vi vill inte bidra till att grundvattnet sjunker. Som tur är har vi vår vattentunna där vi samlar det lilla regnvatten som kommer och med det vattnet kan vi vattna utan dåligt samvete!

Elo

Här är vår älskade Elo, som egentligen heter Blomman för dagen. Den fick jag frö till av en kollega som heter Elo, och då fick den det namnet. Den har sedan självsått sig mot planket, och den är ljuvlig när den blommar. Den hade inte överlevt utan vattning, och det gör vi med kanna.

Svalare

Tack och lov har temperaturen sjunkit från 35° till strax under 20°, så nu är det behagligare för både människor och trädgård! Nu hoppas vi bara att det kommer massor med regn, så att gräsmattan återhämtar sig.

Ha nu en underbar tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.