Ta bort fransförlängning hemma

Posted on
Olivolja och borste

Jag har haft fransförlängning några månader, men jag har inte varit riktigt nöjd. Kollade runt lite på nätet efter hur man gör för att ta bort fransförlängning hemma, och det fanns lite info.

Spridda fransar

Så här trist såg det ut, och jag hade ingen lust att betala för borttagning på salong, jag tyckte jag lagt ut tillräckligt på fransarna. Jag plockade fram min finaste olivolja, och en borste som jag fått för att kamma fransarna. Applicerade oljan, och lät det sitta 15 minuter. Därefter tog jag först en bomullspad, och tog bort olja och lösa fransar. De resterande fransarna tog jag bort med en pincett. Det funkade ganska bra, men jag skulle varit försiktigare när jag tog på oljan, den rann, och det sved när den kom in i ögonen.

Bara egna fransar kvar

Nu har jag bara mina egna fransar kvar, efter en tvättning och lite ögoncreme från Vichy, som för övrigt är mitt favoritmärke när det kommer till hudvård, så känns det väldigt bra. Lite röd efter gnuggandet, men det får det vara värt! Man kan alltså ta bort en fransförlängning hemma, utan allt för mycket besvär.

Fuktboost för ögonen!
Max Factor False Lash Effect

Jag längtar till morgondagens make up rutin, jag får låta ögonen vila idag. Har använt denna mascara tidigare, och om man är noga blir det riktigt fint.

Lite avkoppling

Spara en slant på Second hand

Eftersom jag är inne på ämnet att spara en slant, måste jag slå ett slag för böcker på Second hand. Jag läser väldigt mycket, och böcker är generellt ganska dyrt. Jag går ofta på Second hand, har Erikshjälpen här i närheten. Dessa godingarna kostade 70:- tillsammans, om jag köpt dem nya hade de säkert kostat det 10-dubbla. Böcker är ju nya tills du läst dem, så varför inte kolla favoritförfattarna begagnat. Finns ofta väldigt nya böcker, och jag roas ibland av att läsa en bok från 70- eller 80-talet. Ganska kul när hjälten måste få tag i en telefonkiosk!

Ikväll blir det gympa på Friskis o Svettis, knät känns väldigt stabilt efter gårdagens löptur.

Ha nu en härlig tisdag!

Kommentarer

 1. Hannah says:

  Tack för tipset, ska testa att ta bort min fransförlängning 🙂

  1. Pia says:

   Lycka till, och berätta gärna hur det gick!
   🙂

 2. Semester, nytt jobb och Halloween – Livsstil efter 60 says:

  […] var allt för denna gången, så kul att vara tillbaka! Eftersom mitt inlägg om borttagning av fransförlängning blivit en favorit, så tänkte jag göra en liten test på mascara nästa gång. Kanske kan jag […]

 3. Mascaratest – Livsstil efter 60 says:

  […] ett mascaratest. Eftersom jag inte har hittat den perfekta fransförlängningen som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag försökt hitta den perfekta mascaran istället. Jag har provat tre sorter. Max Factors […]

 4. Fransförlängning – Livsstil efter 60 says:

  […] ni kunde läsa i ett tidigare inlägg, har jag haft fransförlängning och varit missnöjd med det. Jag gick i samma fälla en gång […]

 5. Lashlift – Livsstil efter 60 says:

  […] kommer ännu ett inlägg om mina fransar! Som ni sett i tidigare inlägg, har jag haft fransförlängning, men inte varit nöjd med det. Jag beslutade mej för att prova […]

 6. Em says:

  Altså.. Javisst att fransar släpper utav olja. Men var försiktig ni som testar. Det ska inte in i ögonen. O ta aldrig bort själva med pinsett eller ryck. Gör ni fel kan det tyvärr vara så att de inte växer ut igen. Har du tur så gör det det. 200 kr på salong är inte mycket pengar för att hålla fransarna i gott skick. Är man jättemissnöjd så kan man nog prata med den som gjort fransarna så den kan ta bort med riktig borttagning mvh en utbildad Fransstylist.

 7. Robie says:

  Tack så mycket för tipset….ska göra det ikväll.
  Valde Mega Volume på min fransförlängning och känner mig obekväm med så långa och fylliga fransar. Gillar naturlig look.

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.