Stilfullt i Loungen

Posted on
Vintunna

När min käre make fyllde år, fick han bland annat ett presentkort på Flyinge Planshop av sina kollegor. Vi hade ett litet arrangemang för vattenspel i Loungen, men det var gjort så, att vattenbehållaren var nergrävd med ett galler och sedan sten ovanpå. Problemet var, att när vattnet blev grumligt, fick vi flytta hela arrangemanget för att kunna göra rent. Vi hade länge sökt en lösning för att kunna ha vattenspel, men kunna göra rent på ett enklare sätt. Med denna fina tunna blev det riktigt stilfullt i Loungen!

Liljekonvaljer

Det ena ger det andra! När vi nu fick så fint, ville jag gärna ha lite mer blomsterprakt. Loungen är ju en skuggig plats, så det är lite begränsat med vilka växter som trivs där. Jag fick se en jättefin bild på en bukett med liljekonvalj och vit lavendel. Eftersom liljekonvalj trivs i skugga, fick det flytta in några sådana plantor.

Vit lavendel

Lavendel vill ha full sol, så den fick bo mitt på gräsmattan. Nu får jag vänta med min bukett till nästa år, eftersom liljekonvaljen är nysatt, och blomningen är över. Men det är ju det som är så härligt med trädgården, alltid något att se fram emot!

Veras hörna

Jag har ju en speciell plats i trädgården, Veras hörna. Det blev väldigt fint förra året, så jag planterade lobelia i år igen, och lät det ”rinna” ut ur krukan. Jag har en idé om en stol eller pall att sitta på här, så snart den är färdig kommer jag att göra ett inlägg.

Bersån

Det ska inte bara vara stilfullt i Loungen! Jag klippte buskarna i bersån, de var ganska spretiga. Vi tycker om att sitta där på eftermiddagen och fika. Det är spännande med olika rum i trädgården.

Hindrad från att gå ut

Måsungar

Igår blev jag nästan hindrad från att gå ut. Det var ett förskräckligt liv på måsarna, och när jag tittade ut var dessa två små gynnare på framsidan. Föräldrarna flög runt dem och skrek i högan sky. Om jag hade testat att gå ut, hade de garanterat attackerat mej. Som tur var, gick de små vidare, och lugnet återställdes.

Ha nu en underbar tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. Vår i trädgården – Livsstil efter 60 says:

    […] kopplade vi in vattenspelen, här är tunnan som min käre make fick från sina kollegor när han fyllde 60. Den gjorde Loungen […]

  2. Het fredag – Livsstil efter 60 says:

    […] hammer som drink före maten. Receptet hittar ni här. Och regnar det inte, så kan vi ta den i loungen. Där är svalare, men vi äter sällan där. Vi har bara ett litet bord som räcker till […]

  3. Förbereda trädgården för vinter – Livsstil efter 60 says:

    […] i Loungen är det gott om plats sen möblerna kom bort. Min käre make ska så i nytt gräs där de har […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.