Städdag och handvård

Posted on

Torsdagar börjar med städning, eller som jag o min käre make säger, vi gör hemmet fint inför helgen. En podd i öronen, idag blev det Snedtänkt med Kalle Lind, och så är det bara att köra igång. Det är så härligt när allt är fräscht och doftar gott. Har som projekt att försöka få blommor att ta in från trädgården som kommer hela säsongen, men just nu har jag inget som blommar. Ska kolla runt lite och se vad som finns. Är så fint att avsluta städningen med en bukett på matrumsbordet.

Nu är hemmet helgfint, och händerna luktar gummihandske. En scrubbing och sen nagelvård får dem att både dofta gott och bli superlena. Sen är det dax för manikyr. Eftersom jag är väldigt förtjust i trädgårdspyssel, blir naglarna alltid åtgångna. Men med manikyr varje vecka håller de ändå en hyfsad standard.

Apropå trädgård, jag beställde nya trädgårdsskor, och de kom igår. Jag köpte ett par gummiskor på Granngården för 13 år sen, de höll tills i förra veckan, då upptäckte jag en spricka. Döm om min förvåning när jag konstaterade att det inte fanns sådana att köpa i affärer någonstans. Men efter en stunds surfande på nätet hittade jag dessa på Gardenlie, och de är helt ljuvliga. De gamla vägde säkert ett halvt kilo styck, dessa är fjäderlätta. Ganska söta också, tycker jag. De fanns i flera olika färger o mönster. Nu ska jag ta en kopp kaffe, och sen ge mig ut och torka av trädgårdsmöblerna. Det har regnat, och med torr pollen som flugit runt flera dagar, är det ett gult lager på alla möblerna.


Önskar er en trevlig torsdagseftermiddag och kväll!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.