Snittblommor

Posted on
Rabatten

Jag och min käre make har med förtjusning tittat på Karl-Fredrik på Eklaholm på TV. Karl-Fredrik har visat hur man binder en bukett, och jag provade till Midsommar. Buketten blev väldigt stabil, och eftersom jag tog bort allt grönt (enligt instruktion) så står den lika fin 5 dagar senare.

Baksidan av rabatten

Jag har länge funderat på att jag skulle vilja ha snittblommor som är perenna att plocka in under hela säsongen. Tulpaner och påskliljor har vi i massor, och en gul blomma som jag inte vet namnet på blommar på hösten. Men sommarblommor har vi inte haft som går att ta in och göra bukett av. När jag gick och letade, hittade jag baksidan av rabatten. Där finns inga växter på sommaren, och min käre make har satt en avgränsning så att jord och vatten ska stanna kvar.

Nyplanterat

Vi körde iväg och köpte lite olika växter, och planterade dem. Eftersom det redan är slutet av juni, blir det nog inga buketter i år, men det är ju lite det som är det härliga med trädgård. Det blir aldrig färdigt.

Chokladblomman

Denna ljuvliga chokladblomma fick min käre make från sina kollegor när han fyllde år, den har varit planterad en månad. Den sprider en härlig doft, och står precis utanför Loungen. Tanken är att doften ska smyga in när vi sitter och myser där. Jag vet däremot inte om den tillhör gruppen snittblommor. Ska kolla, det är ju härligt att ta in doftande blommor!

Rosor kanske snittblommor?

Vera

Här är min favorit när det kommer till doftande blommor, vår fina Vera. Eftersom vi tog den från min kära svärmors trädgård, är det en gammal ros, och jag tror att rosor doftade mer förr.

Ros vid Loungen

Vi köpte denna ros till rosenbågen i Loungen, och den skulle vara doftande. Det är den, men inte i närheten av Vera.

Finentrén

Nu ska jag byta om, och gå ut och jaga ogräs i gräsmattan, det finns gott om dem, men skam den som ger sej!

Ha en underbar tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

 1. En regnig fredag – Livsstil efter 60 says:

  […] har ju en idé om att kunna ta in snittblommor, och här är första buketten. Det är faktiskt blommor som vi […]

 2. Kylslaget – Livsstil efter 60 says:

  […] blommor i trädgården. Jag kan se framför mej hur mycket enklare det blir nästa år, när alla de små plantorna rotat sej ordentligt. Jag vill gärna ha en bukett på bordet, men snittblommor är väldigt dyrt, […]

 3. Förberedelser – Livsstil efter 60 says:

  […] än, jag måste hålla mej till efter påsk. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så vill jag ha snittblommor att ta in och göra buketter av. Dessa ska passa bra till det […]

 4. Trädgården går till vintervila – Livsstil efter 60 says:

  […] vi kunde plantera ut dem. Sen har de fört en tynande tillvaro. Men sen min käre make satte ett skydd bak i rabatten så tog de […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.