Snart midsommar

Posted on
Blommor på blusen

Nu är det snart midsommar, och jag och min käre make har varit flitiga i trädgården. Men det blir inte riktigt fint förrän krukorna är fyllda med sommarblommor. I helgen körde vi till torget och trodde att vi som vanligt skulle köpa våra blommor där. Men det fanns ingen som sålde utplanteringsblommor. Vi fick köra till Plantagen istället. Och vi hittade nästan allt vi ville ha, men det blev dubbelt så dyrt!

Terrassen

På terrassen satte vi petunior i spannarna, och en hängande växt som jag inte kan namnet på.

Staketet på terrassen

På staketet på terrassen blev det hängande petunior, trots att de är dyra på Plantagen, så var dessa stackare ganska illa åtgångna. Jag planterade om dem, och nu hoppas vi att de kommer tillbaka med full kraft.

Framsidan

På framsidan satte vi också Petunior och Silvernjurvinda. Det ser inte mycket ut, men blommor har en förmåga att bli stora efter ett tag.

Petuniorna

Jag måste visa er en detaljbild på Petuniorna. Vi köpte både röda och blå, och just att de är prickiga tycker jag är så fint!

Carporten

Vi brukar ha femtunga i carporten, men eftersom vi inte hittade någon sådan, så fick det bli murklocka istället. Fördelen med den är att den är perenn, och vi kan plantera den i rabatten när hösten kommer.

På gräsmattan

Kruka på gräsmattan

På gräsmattan har vi en kopparkruka som är från min käre makes morföräldrar. Där satte vi hänglobelia. Det finns en beige ros och vit lavendel som komplement. Det kommer nog att bli fint när lobelian fått växa till sej. Om ni tittar ner till vänster, så ser ni Kotte. Jag fick honom i födelsedagspresent av min käre make när vi hade köpt huset, men inte flyttat in. Så han är vår första trädgårdsprydnad, och jag tycker han är så fin.

Nu är krukorna klara i trädgården, och snart midsommar är i antågande, nu hoppas vi bara att vädret håller i sej!

Ha en underbar tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.