Skörda regnvatten

Posted on
Vår vattentunna

Ingen har väl missat att det är något konstigt med vädret! Antingen så skiner solen och det är 30° varmt och torrt överallt. Därefter blir det störtregn, och översvämning. Vi har tack o lov ingen källare, men vi har vänner som blivit hårt drabbade. Kommunen har informerat om vad vi enskilda kan göra för att hjälpa till : se länk : https://platsforvattnet.vasyd.se/. Vi bestämde oss för att skörda regnvatten genom att leda bort vattnet från det allmänna avloppet. Maken pluggade igen avloppet, och nu leds vattnet i tunnan istället!

Före och efter renoveringen av framsidan

Vi har lagt ner ganska mycket jobb på gräsmattan fram, och då behöver vi vattna ganska mycket. Och vi har även stora krukor med växter som behöver vattnas dagligen. Tunnan är på 250 liter, och då kan vi vattna våra växter utan att ha dåligt samvete. Igår kom det ett rejält skyfall, 7 mm på mindre än en timme. Det fyllde hela tunnan. Vi blev jättenöjda. Det gick fort och smidigt att skörda regnvatten!

Nu när vi såg att det fungerade, har vi funderingar på att skaffa en tunna till, och göra stenkistor och dammar för att få ut vattnet där det är störst risk för torr gräsmatta. Jag återkommer när dessa planer är genomförda.

Elo, sommarens budbärare!

Fina Elo

Varje år har jag denna fina lilla blomma som klänger på staketet. Jag kallar den för Elo, eftersom jag fick fröer av en kollega som hette Elo och som delade mitt trädgårdsintresse. Det korrekta namnet är Blomman för dagen. Den blommar en dag, men det kommer hela tiden nya. Nu är den perenn, det kommer massor med fröer varje höst som självsår sig. Jag blev väldigt munter när jag hittade en planta i ett växthus, och de ville ha 150:- för den! Det är när första Elo slagit ut som jag tycker att sommarn är här!

Sist, men inte minst…..

Dagens outfit

Ha en härlig tisdagseftermiddag, imorgon blir det ett inlägg om hälsa!

Kommentarer

  1. Restriktioner – Livsstil efter 60 says:

    […] jag skrev i ett tidigare inlägg samlar vi regnvatten från stuprännan. Nu när det har varit ännu en torr period, är vi […]

  2. Sensommartankar – Livsstil efter 60 says:

    […] Först var det flera veckor med 35° grader i skuggan, och vi fick vattna varje kväll. Eftersom vi samlar regnvatten, så kunde vi göra det utan att […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.