Sensommartankar

Posted on
Solsken

Såhär i slutet av augusti kommer några sensommartankar. Denna sommarn har verkligen varit en utmaning. Först var det flera veckor med 35° grader i skuggan, och vi fick vattna varje kväll. Eftersom vi samlar regnvatten, så kunde vi göra det utan att skämmas.

Ösregn

När sen regnet kom, så fick vi mer än 50 mm på ett dygn. Och det kom som slagregn i vissa av skurarna.

Flox

Det sägs ju att högmod går före fall, och det gäller i allra högsta grad våra Flox. Eftersom vi vattnade dem manuellt varje kväll, så blev det fler blommor än tidigare år. Jag var jättestolt, och tänkte att det kommer att bli väldigt många fina buketter att ta in. Men när slagregnet hade passerat, så var de rejält tilltufsade.

Gräs

Som tur är så har vi ett ganska brett takskägg, så gräsen klarade sej bra från slagregnet.

Överväxt

En annan tråkig effekt av denna sommar är, att jag har inte varit så aktiv i trädgården som jag brukar. Det är alldeles för varmt att gå ut med sekatören när solen gassar och temperaturen överstiger 35°.

Men nu är det normalväder igen, och jag har börjat klippa in växterna och sätta stöd till dem som behöver.

Pynt i loungen

Komplett

Min käre make fick ju ett presentkort av sina kollegor när ha fyllde 60, och vi köpte tunnan på Flyinge Plantshop. Sen satte han plattor, och vi kompletterade med en lykta. Det blev väldigt fint, men vi ville ha en liten prydnad också. Vi har varit runt och kollat, men vi har inte hittat något som passat.

När vi hade gäster nu efter Coronakarantänen, så fick vi denna fina groda som värdinnegåva. Helt perfekt, den passade både i storlek och stil.

Ja, det var mina sensommartankar, jag hoppas att det regnar lite mer regelbundet nästa sommar, och att temperaturen inte blir så hög som i år.

Ha en underbar tisdag!

Kommentarer

  1. Sensommarvärme – Livsstil efter 60 says:

    […] Flox råkade illa ut när störtregnet kom för några veckor sedan, men nu har de hämtat sig, och i veckans bukett kunde jag få med en […]

  2. Oktober – Livsstil efter 60 says:

    […] och se om jag kan hitta någon perenn växt som blommar i september – oktober. Jag har några gula blommor som brukar blomma från mitten av september och långt ut i november. Men de är redan […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.