Semestern

Posted on
Ingen semester med flyg i år

Idag är det den bästa arbetsdagen på året! På måndag börjar semestern! Men i år blir det inte som vanligt, eftersom Cornonan satt effektivt stopp för det!

Resmål

Men det hindrar inte mej och min käre make från att ”resa”! Vi har bestämt oss för att i år besöka Irland, Italien och Köpenhamn. Vi kommer att vara i Loungen utom när vi ”åker” till Irland. Så här planerar vi att göra: Vi börjar dagen med hotelfrukost, äggröra och bacon, bröd med gott pålägg och en fruktsallad. Måltiderna ska sen vara från det land som vi ”rest” till, och likaså dryckerna. Till eftermiddagskaffet får vi ett gott bakverk från samma land. Om vädret håller i sej, borde Italien vara så nära man kan komma, förutom att badvattnet fattas.

Holberg Plate

När vi ”åker” till Köpenhamn ska vi avnjuta en Holberg Plate, hos Bulltofta Kött kan man köpa färdig Fläskestek, och i delikatessen på Ica finns friterad spätta. De andra tillbehören fixar vi själva. Ett gott, danskt öl blir perfekt till detta!

TOPP 10: Skånes vackraste platser | Listor.se
Hallamölla

När vi ska till Irland, ska vi först åka till Hallamölla vattenfall, och om vi har tur är det en lite halvregnig dag, det regnar ju mycket på Irland! Maten på Irland verkar vara väldigt well done, och det ska bli en utmaning att få till den resan! Men eftersom både jag och min käre make tycker om att stå i köket, så ser vi fram emot det. Har vi riktig tur, så blir det Irish Coffee efter maten.

Pizzatime!

Pizzameny

Men var sak har sin tid. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg, har jag och min käre make alltid pizza dagen innan semestern börjar. Vi hämtar pizzan på Videdals Pizzeria, och det brukar vara väldigt god pizza. Så ikväll är det pizzatime, och ingen drink före maten. Vi vill ju inte att pizzan ska kallna! Men det blir ett gott rödvin till, så det går verkligen ingen nöd på oss!

Bodyscrub

Nu ska jag i duschen, och förbereda huden för allt solbad i Italien! Vi vill ju komma tillbaka från semestern solbrända och fina. Naturligtvis smörjer jag mej med solskydd innan jag går ut!

Sommarklänning

Jag önskar er en härlig fredag, och helg! Var rädda om er och glöm inte solskydd och avstånd!

Kommentarer

  1. Semester – Livsstil efter 60 says:

    […] är det äntligen semester! Vi började som vanligt med Pizza och ett gott rödvin. Det var jättevarmt, så vi fick äta i […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.