Semesteraktivitet

Posted on
Molekulär matlagning

När min käre make fyllde 60, fick han detta kit för molekulär matlagning av sin chef. Eftersom vi inte hade koll på hur man lagar dessa kulinariska rätter, bestämde vi oss för att det skulle bli en semesteraktivitet.

Reningsbad

Vi letade upp ett recept, och skred till verket. Dagen före, blandade vi ett reningsbad, som skulle stå i kylen i ett dygn. Det var tur att vi hade gott om tid, mycket skulle stå och svalna eller vila för att luftbubblor skulle försvinna.

Ingredienser

Här ser ni yoghurt, juice och hallon förberedda för att bli ingredienser.

Här är mango i bringaren, den ligger i vatten för att stabilisera sej.

Juice

Jag kokte mandarin och morotsjuice med en tillsats, och droppade sen den i iskall olja. Då blev det kulor.

Stekt ägg

Jag gjorde 2 olika varianter, en med ketchup och en med kulorna som ser ut som rom.

Det ska bli så kul att servera detta som efterrätt till våra gäster, hjärnan säger stekt ägg med ketchup, men det smakar vanilj, mango och hallon.

Vi kommer också att göra roliga tillbehör för drinkar, och jag kommer att lägga ut resultaten på bloggen.

Det tog ganska lång tid att göra, så det var en bra plan att ha det som en semesteraktivitet. Nu vet vi lite mer hur det går till, och då går det lite snabbare. Det är ingenting som kan stressas fram men det var jättekul att göra!

Äntligen sol!

Loungen

Idag är första dagen på länge som det är över 20° och sol. Ikväll blir det en Malmömargerita och grillade revben. Men först ska jag njuta i solen, det känns som evigheter sen!

På måndag ska jag berätta om vår härliga semester, det har verkligen varit annorlunda, men inte alls till det sämre!

Tills dess önskar jag er en härlig helg, var rädda om er!

Kommentarer

  1. En annorlunda semester – Livsstil efter 60 says:

    […] Vi avslutade veckan med att laga molekulär mat, det har jag ett separat inlägg om här. […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.