Säkrare höftlyft

Posted on
Kökshörnan

Jag har beställt en skivstång till mitt hemmagym. Jag vill kunna göra säkrare höftlyft när jag tränar rumpan.

Träningsbänken

Jag har ju min fina träningsbänk, och där lägger jag axlarna emot, ryggen och benen fria, och vikter på magen.

Vikterna

Men som ni kan se på bilden ovan, så är det en väldigt instabil samling. Jag är rädd att den ska glida, och att jag utan att tänka mej för ska försöka kompensera vikterna. Då är risken stor att jag sträcker en muskel ordentligt. Så jag och min käre make letade upp en skivstång där jag kan fästa vikterna, och då får jag ett säkrare höftlyft.

Det är så roligt, vi har bara haft vårt hemmagym i knappt en månad, och redan nu har vi börjat komplettera det. Det ska bli roligt att se var det slutar! Jag tycker det är väldigt bekvämt att ha träningsutrustningen hemma, ingen tid går åt till och från träningen. Visserligen är träningsredskap ganska dyra, men det är ett träningskort på ett bra gym också.

Eftersom det blir mindre och mindre att göra i trädgården, så ska ni får se lite inomhusinlägg på tisdagarna när jag inte hittar mer att skriva om trädgården. Jag tycker det är roligt med heminredning, och ska jag visa upp mitt hem, så är ju det en extra sporre. Men i morgon blir det ett vanligt trädgårdsinlägg.

Ha en underbar måndag!

Kommentarer

  1. Ett kilo tyngre – Livsstil efter 60 says:

    […] ser ni stången jag berättade om för säkrare höftlyft. Den är också justerbar, och eftersom det är tyngre vikter här, så fungerar det utmärkt med […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.