Rosenträdgård

Posted on

Vi har ingen rosenträdgård, men med åren har det blivit ganska många rosor ändå. Här sitter jag i bersån, och här finns en av våra första rosor. Den har fört en tynande tillvaro, men i år klippte jag in perukbusken ordentligt så att rosen fick lite ljus. Då blev den såhär fin.

Rosenbåge

Vi gjorde en rosenbåge som ingång till vår Lounge. Där köpte vi klätterrosor i gult. Vi köper alla våra större växter på Flyinge plantshop, där har vi alltid fått växter som blivit kraftiga.

Terassen

På terrassen vill jag gärna att växterna ska gå i vitt och här har vi en vit ros. Den blommar rikligt hela sommaren.

Lilla Jens

När jag jobbade så hade vi en gång om året en grillkväll hemma hos oss. Den kom till av ett misstag. Vi hade planerat att ha en grillfest på stranden, men kollegorna misstog sig på var det var. Efter många turer bestämde vi oss för att åka hem till mej. Några år senare fick vi denna av vår VD och hans fru i kruka. Den har överlevt på friland och har en ganska ovanlig färg. Den är utmärkt att ta in som snittblomma.

En krukros till

Detta är en annan krukros som också blivit helt fantastisk. Det är den sista värdinnegåvan vi fick av min svärmor, så den är väldigt värdefull för oss.

Rosen i Bersån

Här är en närbild på rosen i Bersån.

Juvelen i kronan

Fina Vera

Slutligen har vi juvelen i kronan, Vera. Den har vi tagit från min svärmors trädgård. Den är jättegammal, och har en helt underbar doft.

Även om vi inte har någon egentlig rosenträdgård, så är det ändå lite roligt att ha dessa skönheter. De är vackra, de blommar länge, och de flesta doftar väldigt gott.

Nu önskar jag er en fin tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.