Röding

Posted on
Röding och tillbehör

I fredags åt jag och min käre make röding. Jag blev sugen på lax, och tänkte att det skulle vara gott att tillaga den i ugn med god fyllning. Men eftersom vi bara är 2, så är en lax alldeles för stor. Jag kom på att röding borde funka lika bra. Eftersom jag har en kollega som är fritidsfiskare, frågade jag honom om han trodde det skulle fungera. Det tyckte han, och frågade om jag ville ha röding. Han var nämligen inte så förtjust i det, men hade gott om i frysen. Jag frågade vad den kostade, men han ville bara ha lite godis. Han är jätteglad för godis, och har haft det tufft när juklappschokladen tog slut på kontoret.

Godis

Jag köpte en rejäl påse plockgodis och hans dag var räddad. Jag fick min röding, fyllde den med purjolök, dill och smör. In i ugnen och sen serverade jag den med citronsås och pressad potatis. Det blev jättegott, och alldeles lagom till oss två.

Butiksdöden

Till min stora förtvivlan har ännu en av mina favoritaffärer slagit igen. Pagelle på Triangeln hade öppet sista dagen i lördags. 70 % rabatt, men dessvärre var det mesta utsålt, så det blev inga fynd. Nu finns det bara en handfull affärer kvar i stan som inte tillhör de stora kedjorna. Vi har varit både i Lund, Kristianstad och till och med i Skurup, och hittat små, annorlunda klädesaffärer. Jag undrar så varför det inte fungerar här?

Löpningen

Löparskorna

Löpningen fungerar jättebra, jag har ökat på en minut per intervall. Jag tänkte anmäla mej till Vårruset idag, men jag väntar en vecka till. Jag vill testa att knät håller, än så länge känns det väldigt bra. Det är också trevligt att det blivit ljusare, snart kan jag nog löpa medan det är ljust på kvällen.

Nu önskar jag er alla en riktigt härlig vecka!

  • Share

Kommentarer

  1. 2 steg fram och ett tillbaka – Livsstil efter 60 says:

    […] när jag varit ute på min löprunda, och var helt inne på att anmäla mej till Vårruset som jag skrev förra veckan. Men idag är det 2 steg fram och ett tillbaka! Jag har ökat på till att springa 3 minuter, och […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.