Plats för vattnet

Posted on
Beviset på vår insats

I ett tidigare inlägg: https://www.livsstilefter60.se/skorda-regnvatten/ har jag berättat om att vi numera leder om vårt regnvatten från allmänna avloppet till en tunna. I fredags var två trevliga medarbetare från VA Syd https://platsforvattnet.vasyd.se/ och inspekterade vårt arbete. Det blev med beröm godkänt, och det känns skönt att ha gjort plats för vattnet!

Backventil

Det har väl inte undgått någon att det regnat väldigt kraftigt de senaste dagarna. Vår tunna blev full, men överskottsvattnet rann inte ut i röret som det skulle. Min käre make fixade då en backventil, och nu funkar allt enligt plan! Vi har 3 stuprör kvar, vi ska kapa åtminstone 2 av dem. Eftersom ett sitter i direkt anslutning till ett staket, gör vi troligen vid det när vi ska byta staketet. Men vi har åtminstone tagit bort det mesta av vattnet från avloppet, och det känns väldigt bra!

Utan vattenskam!

Det känns så också otroligt lyxigt att kunna ta vatten till våra krukor och vattna utan att belasta dricksvattnet. Dessutom är ju regnvatten mjukare, så det är allt att vinna. Vi har ganska många krukor:

Årets krukor

Ni förstår säkert att det går åt en del vatten till dem, och det finns mer i trädgården som behöver vatten.

Under Vera

Denna lilla plantering till exempel, behöver också vattnas, och den finns i en hörna som jag kallar ”hos Vera”. Jag kommer att göra ett separat inlägg om den hörnan, den är en favorit! Allt i den hörnan kommer från min fina svärmor som hette Vera.

Jag har äntligen fått igång min Instagram som jag ska koppla till bloggen, eftersom jag redan har ett privat konto var det väldigt knepigt att få till. Sonen får hjälpa mej att koppla ihop blogg med Insta, sen kommer jag att lägga ut bilder där också.

Mot trädgården!

Mot trädgårdslandet

Eftersom jag har en bloggdag dedikerad till trädgård, och det är där jag mår väldigt bra, är det inte mer än rätt att ni får se hur jag ser ut när jag befinner mig på ogräsjakt och andra sysslor därute!

Ha en underbar tisdag, imorgon blir det ett inlägg om hälsa!

Kommentarer

  1. Nytt i trädgården – Livsstil efter 60 says:

    […] sedan. När vi stängde lagret skulle de kastas, och jag tog hem flera stycken att ha blommor i! Här kan ni se ett annat sätt att plantera i […]

  2. Våren är på väg – Livsstil efter 60 says:

    […] ska koppla in regntunnan, det verkar ju bli plusgrader en lång tid framåt, och någon minusgrad klarar den av. Vi ska […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.