På väg mot Vårruset

Posted on
Första löprundan i år

Äntligen är jag på väg mot Vårruset! Jag sprang första rundan i lördags, och även om jag är jättesugen på att ta i för allt vad jag är värd, tog jag det väldigt lugnt.

Resultatet

Jag sprang en minut, och gick en minut och upprepade 15 gånger. Det är en bra bit kvar till att springa 5k, men alla är överens om att det är bättre att ta det lugnt i början. Planen är att springa 3 gånger i veckan, och att öka en minut på löpningen sista dagen. Då är jag i fin form tills starten går av stapeln.

Jag och min käre make provade också en ny träningsform i tisdags. Coreflex heter den och ingår i utbudet på Friskis & Svettis. Det är en träningsform där man tränar stabilitet och rörlighet. Jätteskön träning efter att ha suttit framför datorn hela dagen. Kände mej en meter lägre när jag var klar. Vi bestämde oss för att ta minst ett sådant pass i månaden. Jag tränar ju jympa 2 gånger i veckan, och detta är ett utmärkt komplement.

Skaldjursfrossa

Förberedelse

Men livet är inte bara träning! I fredags lyxade jag o min käre make till det med skaldjursfrossa. Vi köpte en hummer, havskräftor, krabbklor och räkor. jag gjorde vitlökssmör och bredde i en pain riche. Efter en stund i ugnen hade smöret smält in i brödet, det blev supergott. Jag gjorde aioli och en sval avocadosås med lime och basilika.

Skaldjursfrossa

Här är de goda skaldjuren färdiga för att ätas. Med ett gott vitt vin, som var perfekt tempererat i nya vinkylen, var det en perfekt avslutning på arbetsveckan. Vi tyckte att havskräftorna och krabbklon var godast, men allt var gott på sitt sätt. Jag har aldrig ätit havskräfta förut, så det var kul att prova.

Nu önskar jag er en fin vecka!

  • Share

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.