Oväntat besök

Posted on
Måsunge

I söndags fick jag och min käre make oväntat besök. Det var en liten måsunge som var helt orädd. Vi satt och läste på terrassen, men han gick omkring helt orädd. På kvällen hoppade han upp på fönsterblecket och kikade in.

Måsens visitkort

Men dessvärre lämnade han flera visitkort på fönsterblecket, så jag fick torka av. Fågelbajs är väldigt frätande, vi har några stolar som fått fläckar som inte går bort. Men eftersom han var så söt, så var det värt jobbet.

Glugg i allén

Om ni kollar på bilden överst, så ser ni att träden är helt kompakta framför skolan. Men till vår stora förskräckelse så har kommunen tagit bort flera träd, så nu har vi en glugg i den fina allén som går utanför tomten. Jag hoppas innerligt att de sätter nya träd, det både skuggar och tar vinden.

Vildvuxet

Det är inte bara kommunen som har gallrat, när jag skulle kasta i komposten, konstaterade jag att den var helt övervuxen. Det gick så fort, jag tyckte att jag klippte för inte så länge sen.

Frilagd kompost

Efter några klipp med häcksax och sekatör, så är komposten tillgänglig igen.

Första blommorna

Här är de första blommorna från vårens sådd färdiga för att plockas till en bukett. Det är jättemånga knoppar, så det bådar gott för framtiden.

Grönt är skönt

Nu hoppas jag att det inte blir ett nytt oväntat besök, de små måsungarna är söta, men deras föräldrar skriker något alldeles förskräckligt, så vi klarar oss utan dem!

Ha en underbar tisdag, och var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.