Osäker bilförare

Posted on
Ingen rallydrottning

Jag har haft körkort sen 1973. Men jag har förvandlats till en osäker bilförare, och det beror på att jag inte kört bil på länge. Jag och min käre make hade 2 bilar när sonen var liten, och fram tills att han slutade på fritids, så körde jag honom dit. Sen fortsatte jag till jobbet.

Cykeln

Men när han slutade på fritids, så började jag cykla, eftersom det bara tog 7 minuter att komma dit. När vår lilla bil stått stilla i några månader, bestämde vi oss för att sälja den. Eftersom min käre make hade längst till jobbet, och jag vant mej vid att cykla, så fick han köra. Det föll sej så att han körde och jag åkte, även när vi var lediga. Efter några år flyttade företaget jag jobbade på till en adress nära min käre makes jobb. Då kom jag på att jag inte kört på nästan 15 år. Då började jag köra till och från jobbet, och allt var frid o fröjd.

Tågstationen

Men när jag sen bytte arbetsplats blev det tåg för mej, eftersom det bara tog 8 minuter från station till station. Och härom veckan så kom jag på att nu hade jag inte kört på flera år. Vår granne ramlade och bröt båda armarna, och det blev en väckarklocka. Tänk om min käre make skulle bryta någonting, då hade vi varit illa ute. Visserligen kan jag köra bil, men det är inte så skönt att börja träna när det är skarpt läge.

Övningskörning

Nu har jag börjat köra varje söndag, vi kör och köper bullar på Mormors bageri på förmiddagen. Då är det inte någon trafik, och jag kan öva upp min körsäkerhet. Det känns jätteskönt att jag vågar sätta mej i bilen och känna mej trygg med det.

Mot nya mål

Mot ny säkerhet

Jag kommer aldrig att bli någon rallydrottning, men jag vill heller inte vara en osäker bilförare! Jag har talat med många kvinnor i min ålder, och det är inte helt ovanligt att vi slutar köra när barnen inte behöver köras mer. Nu har jag tur som har bil, och jag råder alla att köra med jämna mellanrum. Har ni inte bil, så låna eller hyr en! Vi var så noga med att ta körkort, men kan vi inte köra så är det bara en dyr legitimation. Ut och öva er, om ni känner er osäkra!!

Ha nu en härlig onsdag, och var rädda om er.

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.