Omväxlande

Posted on
Sommarklädd

Maj har så här långt verkligen varit omväxlande! Här har jag sommarkläder, men igår var det åska, storm och ösregn, följt av strålande sol och värme. Och det var under en och samma dag.

Lövbiffsgryta

Det är fredag, och jag och min käre make lägger lite extra tid på maten. Eftersom det inte är någon sommarvärme, blir det lövbiffsgryta. Receptet hittar ni här. Det är en favorit i repris. Den tar lite tid, eftersom köttet ska koka i 1,5-2 timmar. Men det sköter sej själv, så det är inget jobb. Jag förbereder den tills den kokat färdigt, sen gör vi resten tillsammans.

Cranberry 43

Det är ju obligatoriskt med en drink före maten, eftersom det är fredag.

Ingredienser

Jag skulle göra en Cranberry 43, receptet hittar ni här. Men när jag skulle ta fram ingredienserna, upptäckte jag att vi inte hade någon Likör 43. Eftersom jag inte hade tid att köpa en sådan, bytte jag ut den mot en del bananlikör, och 2 delar Grand Manier. Jag tror det blir gott ändå.

Buketten

Än så länge så kan jag gå ut och plocka en bukett i trädgården. Jag sådde ju lite sommarblommor, men de har bara kommit upp som små skott än. Det ska bli så spännande att se om jag lyckas hitta blommor hela säsongen.

Vattenspelet i Loungen

I onsdags kväll satte jag och min käre make ut vattenspelen, men eftersom det är så omväxlande väder, kan man inte sitta i Loungen än. Men det är väldigt skönt att ha dem på plats, när vädret blir varmare.

Nu önskar jag er en trevlig helg, och var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.