Oktober

Posted on
Redo för hösten

Nu är det oktober, och jag är redo för hösten. Ute ösregnar det, och stormen viner i trädkronorna. Men det är ganska mysigt ändå, idag när det är fredag, så tänder vi levande ljus och myser.

Indisk färsgryta

Jag och min käre make tycker att det är väldigt gott med en smakfull gryta när det är kyligt ute. Detta receptet är så gammalt att jag inte kunde hitta det på internet, så ni får en kopia från min receptbok istället. Vi har haft den många gånger, men den är lika god nu som när vi först hittade receptet.

Painkiller

Det blir som vanligt en drink från Drinkotetket, och ni hittar receptet här. Egentligen behöver vi ingen Painkiller, men jag tyckte att den lät så god när jag såg ingredienserna.

Ingredienserna

Här ser ni ingredienserna, visst ser det ut att kunna bli gott!

Höstbukett

Det märks tydligt i trädgården att vi har gått in i oktober månad. Det var inte riktigt lika lätt att hitta blommor till veckans bukett som i somras, men än så länge finns det lite blommor kvar. Det dröjer lite innan höstasterna blommar, så vi får ge oss ut och se om jag kan hitta någon perenn växt som blommar i september – oktober. Jag har några gula blommor som brukar blomma från mitten av september och långt ut i november. Men de är redan överblommade, det måste ha med sommarens väder att göra.

Jag önskar er en härlig helg!

Kommentarer

  1. Man ska inte bekymra sig – Livsstil efter 60 says:

    […] skrev ju i fredags att jag var lite orolig för om jag skulle hitta blommor till höstens fredagsbuketter. Men man ska […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.