Nytt träningsmoment

Posted on
Backen avklarad

När jag löptränar lyssnar jag på Träningspodden. I torsdags talade Lofsan om vikten av träning av de inre magmusklerna. Sen hade en av mina IG-vänner ett inlägg om samma muskler. Eftersom jag inte hade en susning om vad det innebar, fick jag leta på nätet. Jag insåg snabbt att det var en viktig muskelgrupp att träna, så nu har jag ett nytt träningsmoment när jag tränar magen. Den muskelgruppen stärker hela bålen. Den stärker även ryggen, och vi får en plattare mage. Det är lätt att längta efter magrutor, men det är minst lika viktigt att ha en stark grund.

Denna övningen tränar bara de yttre magmuskerna, och mina övningar för de inre magmuskerlna hittar ni här.

Löpträningen börjar här

Löpträning

Här är en bild från när jag började löpträna, då sprang jag en minut, och gick en minut. Jag gjorde detta 15 gånger. Sen utökade jag tiden när jag sprang med en minut i taget, och det tog sin lilla tid. Eftersom jag nu springer 3 k i utan vila och med mer kuperad terräng, så tycker jag att jag kommit en bit på väg. Men min Apple Watch är lite elak just nu. Jag har ju ganska nyligen börjat med min backträning, och då ökade snittet på hur snabbt jag springer. Klockan borde faktiskt ta med i beräkningen att det är jobbigare att springa uppför backar! Men jag ska väl få ner tiden så småningom, när jag fått bättre benstyrka och kondition!

Nöjd ändå

Hur som helst så är jag nöjd ändå med min träning så här långt, och det känns kul med ett nytt träningsmoment. Jag har insett att det kommer att ta ganska lång tid att nå dit jag vill komma, men förhoppningsvis är tid något jag har gott om!

Jag önskar er en härlig måndag, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. 2:a gången gillt – Livsstil efter 60 says:

    […] jag nämnt tidigare, så lyssnar jag på träningspodden när jag löptränar. I söndags berättade Lofsan om hur man gör tåhävningar, och vikten av att […]

  2. Varmare träningskläder – Livsstil efter 60 says:

    […] när jag var ute och löptränade, så kände jag att det hade varit skönt med mössa och vantar. Jag hade varmare träningskläder […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.