Nya träningskläder

Posted on
Min nya träningsdress

Jag har tränat jympa i snart 15 år. Eftersom det blir i snitt 2 pass per vecka, så är det hårt slitage på kläderna. Igår köpte jag dessa härliga nya träningskläder, och jag längtar till kvällens pass!

Lite småmullig, eller hur!

När jag fyllde 50 var jag och maken på Örenäs slott, och då tog han denna bilden på mej. När jag fick se den insåg jag att det var dags att ta tag i vikten. Jag hade mer än 10 kg övervikt, dessutom hade jag ont i rygg och nacke. Jag gick på massage en gång i månaden för att lindra plågan.

Friskis på Heleneholm

Friskis & Svettis

Maken hade en arbetskamrat som rekommenderade Friskis o Svettis. Min enda erfarenhet av Friskis var deras ”vänta barnjympa”, den var mycket bra, men efter det hade jag inte tränat något. Vi gick dit i februari 2005, och sedan dess har vi tränat i stort sett varje vecka. Vi tränar 2 gånger i veckan, och varvar med löpträning. Jympa är en underbar form av träning, styrka, kondition och smidighet. Då kostar jag gärna på mej lite nya träningskläder!

Jag blev också av med min smärta i rygg och nacke, det är väldigt bra att vården har börjat ordinera träning som komplement till medicin och sjukgymnastik. Träning är bra ur alla synvinklar, om man är stressad eller arg går det över efter ett pass. Jag kan bli lite stel när jag har varit för länge i trädgården och rensat, men det går också över. Jag ser min jympa som ett Kinderägg, jag längtar dit, jag har jätteroligt under passet, och jag mår superbra efteråt. Yoga är en träningsform jag inte har testat, det ska vara ännu mer inriktat på smidighet, och eftersom jag är 60+ så är det något som verkligen kan komma till nytta! Får se när jag vågar mej dit!

Drygt 10 kg lättare!

Nu ska jag snart iväg på mitt jympapass, jag önskar er en riktigt härlig eftermiddag!

Kommentarer

  1. Friskis & Svettis – Livsstil efter 60 says:

    […] i helgen. Vi har panerat att testa ett pass på Friskis & Svettis imorgon. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så har vi tränat på Friskis i 15 år. Det ska bli så kul att se om vi fortfarande […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.