Mina två trä och trä

Posted on
Nya perenner

Mina intressen är mina två trä och trä. Den ena, träning, har ni fått höra mycket om denna veckan, och dag fyra har varit bra såhär långt. Den andra, trädgård, ska detta inlägget handla om.

Framför entrén

Låt oss börja på framsidan. Dessa krukor hälsar oss välkomna när vi kommer hem.

Vildvinet

När vi renoverade framsidan i fjol satte vi vildvin på ett armeringsjärn, och det växer så det knakar. Vi har fått en ny uteplats, men som sommarn sett ut hittills, så har vi inte suttit där så mycket.

Från andra sidan

Här är vildvinet från andra sidan. Jag fick ett pyttelitet skott av kinesisk lykta av min svägerska, nu är det väldigt fint. Hostan är väldigt vacker med sin grå ton.

Femtunga

I carporten hänger två krukor med femtunga, min käre make är inte odelat förtjust i dem, eftersom han ibland får dem i huvudet när han går ur bilen. Men de är väldigt vackra!

Vi går till baksidan

Elo

Nu är vi på baksidan, där Elo har en framträdande roll på staketet. Jag fick ett frö av en arbetskamrat som hette Elo, egentligen heter den Blomman för dagen. Nedanför krukan finns en växt som vi fått från min svåger i Göteborg, jag har inte namnet på den.

Utsikt från terassen

Här står jag på terrassen, och tittar ut över baksidan. Som ni ser ligger Loungemöblerna upp och ner, det är för att fåglarna har en förmåga att sköta sina toalettbestyr på dem. och det är lättare att torka av dem såhär.

Rabatten i Loungen

Rabatten i Loungen blev väldigt bra, min käre make la gatusten för att avdela den. Tunnan har lock på sej när vi inte sitter där, eftersom det blir grumligt av nedfall från björken.

Lite nya växter

Nya perenner

Jag skrev i ett tidigare inlägg om att vi ville ha snittblommor, såhär fina har de blivit, och det ska bli kul att se nästa år när de etablerat sej ordentligt.

Nytillskott

Jag fick idén till denna kombo när vi var på Norrvikens Trädgårdar. Det lilla grå gräset ska bli 50 cm högt, och blir nog jättefint till rosen som är gammelrosa. Vi får se när den växt till sej lite mer. Att åka till Norrviken är verkligen en boost för en av mina två trä och trä.

Chokladblomma

Min favorit just nu är Chokladblomman som min käre make fick av sina kollegor när han fyllde 60. Den har blommat helt fantastiskt, och doften är verkligen choklad. Den ska jag försöka övervintra, dessvärre har vi inget isolerat förråd, men jag har en idé om hur jag ska göra.

Nu har ni fått en dos av en av mina två trä och trä, jag älskar att vara i trädgården, både att rensa och njuta. Vår trädgård är alldeles lagom, inte så stor att man inte hinner njuta.

Nu önskar jag er en underbar torsdag, var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.