Med inslag av höst

Posted on
Polotröjan

Idag blir det fredagsmys med inslag av höst. Visserligen skiner solen just nu, men det SMHI har lovat mer regn. Jag tog på mej polotröjan för att vara på den säkra sidan. Den värmer gott om halsen!

Dansk Fleskesteg med rödkål

Min käre make önskade sig Dansk Fleskesteg med rödkål, och det tycker jag är en måltid med inslag av höst! När jag tog min morgonrunda, gick jag in om till Bulltofta kött. Där säljer de nämligen färdig Fleskesteg. Jag tycker det är smidigt att kunna köpa exakt den mängd som behövs till mej o min käre make. Om jag ska göra den själv, är det svårt att få tag i en tillräckligt liten bit. Till min stora förskräckelse så hade de ingen Fleskesteg i kyldisken. Men de lugnade mej, efter 09.00 var de säkra på att de skulle ha den klar. Så det var bara att ta en extra runda!

Nu ligger den klar för värmning till ikväll.

Americano

Före maten får vi vars en Americano. Receptet hittar ni här. Den har en lite rolig bakgrundshistoria. Drinken har sitt ursprung i en annan drink vid namn Milano-Torino (efter de två ingredienserna, vermouth och Camparis, härkomst) och har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1860-talet. Det sägs att Americano uppstod då amerikanska turister ville ha sin Milano-Torino något svagare, vilket ledde till att bartenders började tillsätta sodavatten.

Ingredienser

Här ser ni ingredienserna, skönt att vi har börjat resa igen. Det är ju lite billigare att handla på flygplatserna.

Veckans bukett

Här är veckans bukett. Eftersom mina frösådda pion vallmo har frökapslar, så fick de följa med. Jag tycker de är jättefina i buketten!

Ha nu en underbar helg!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.