Lycklig

Posted on
Utanför Friskis

Som jag berättat om tidigare, har jag och min käre make inte vågat träna på Friskis sen Corona bröt ut. Nu är jag så lycklig! Det finns pass som körs utomhus, och i tisdags var vi och testade. Så skönt! Jag har saknat gruppträningen mer än jag trodde! Vi kommer att ta så många sådana pass vi kan, tills Coronaepedemin är över.

Första träningspasset

Här är biljetten, det var en väl använd timme!

Valborgsmässoafton

Knattebrasa

Det var ju Valborgsmässoafton i torsdags. Jag och min käre make firar alltid den hos min bror och svägerska, men eftersom det är Corona, kan vi inte åka dit. Vi bestämde oss för att göra det bästa av situationen, och vi började med majbålet. Eftersom vi bor mitt i stan, fick det bli en knattebrasa. Vi tog en gammal pajform och täljde några pinnar. Liten men mysig.

Hamburgare
Tillbehören

Vi äter alltid hamburgare till Valborg, och så även i år. Goda tillbehör var ett måste.

Gott vin

Eftersom vi tyckte väldig synd om oss själva, fick det bli ett riktigt gott rödvin till hamburgarna.

Första maj

Snittar

Jag brukar titta på trädgårdstider på TV. För ett tag sen ställde Tareq till med ett gammaldags gille. Jag minns gillen från min barndom, det var alltid snittar till förrätt. Eftersom det var första maj i fredags, tyckte jag att vi kunde lyxa till lunchen lite. Jag gjorde snittarna som jag minns dem, men tyvärr finns inte rund kavring kvar att köpa. När jag var liten fanns både ljus och mörk kavring, och det var lagom bitar. Men detta blev väldigt gott ändå.

Flamingoben med surkål

Eftersom det var långledigt, och vi är hänvisade till hemmet, så bestämde vi oss för att göra långkok. Edward Blom har en underbar kokbok, och där finns ett recept på Haxe med surkålsgryta. Till det ska man ha färsk fläsklägg, men det gick inte att få tag i. Min käre make hittade Flamingoben istället. Det är en styckningsdetalj av läggen. Det lagas på samma sätt, och det var riktigt gott.

Löptur

Efter en sådan härlig mathelg, är det nödvändigt med en löptur! Jag kunde genomföra den utan att knät bråkade, jag hoppas så att det ska hålla hela vägen till 5k.

Var rädda om er! Tvätta händerna och håll avstånd så tar vi oss igenom denna kris.

  • Share

Kommentarer

  1. Coronakalas – Livsstil efter 60 says:

    […] Coronafest”. Vi har ju inte kunnat träffa någon, så det är en del events som ställts in. Valborg, påsk och nu kalaset. Vi har lovat att bjuda på en sådan fest så snart Coronan har gett med sig, […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.