Löpa 5 och gå 1

Posted on
I löpspåret

Nu kan jag löpa 5 och gå 1 minut utan att få ont i knät. I söndags sprang jag också mitt snabbaste hittills. Jag är väldigt ihärdig med min träning av rumpan, tre gånger i veckan kör jag ett program och det verkar fungera bra. Eftersom rumpa och mage är de musklerna som håller kroppen uppe har jag lagt stor vikt vid att träna upp dem parallellt med löpträningen.

Min fina kompis

Jag har också märkt en annan trevlig ”biverkning” av löpningen. När jag cyklade till frissan i torsdags, var det mycket lättare att cykla. Kondisen har verkligen förbättrats rejält.

Utanför Friskis

Jag följer några andra träningsentusiaster på Instagram, och idag läste jag om en tjej som börjat träna vid 68. Hon är nu över 70, och i sin allra bästa form. Det var en väldigt inspirerande läsning, först och främst för att det aldrig är för sent att börja träna, och att man kan åldras utan att behöva ge upp ett fullvärdigt liv. Naturligtvis kan man drabbas av sjukdom, men i övrigt går det att må väldigt bra långt fram i livet.

Anledningen till att jag har fastnat för träning, är nog att jag blev så frälst på Friskis och Svettis gruppträning. Jag började väldigt försiktigt med kom i gång-gympa, och sen steg för steg fram mot medelgympa. Att ta det väldigt lugnt i början är väldigt viktigt. Samtidigt har jag förståelse för att man vill ändra allt på en gång, men det orkar ingen med, och då försvinner glädjen. Den bästa träningen är ju trots allt den som blir av!

Midsommar på fredag

Midsommar

På fredag är det midsommar, jag tycker att första halvan av 2020 har gått med en rasande hastighet! Inget är som det brukar, men om vi vänder på tanken, så har vi all chans nu att ändra på våra dåliga vanor. Eftersom vi inte kan bete oss som vi brukar, kan vi skaffa nya, bättre vanor. Varför inte låta en av dessa bli ett träningspass av något slag? Det finns så mycket roligt att prova!

Nu ska jag ut och starta ett trädgårdsprojekt, om det funkar, får ni läsa om det imorgon! Var rädda om er!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.