Ljuset kommer tillbaka

Posted on
16.30

I fredags när jag kom ut från jobbet, konstaterade jag att det inte var mörkt. Jag blev väldigt glad när jag konstaterade att ljuset kommer tillbaka till vår mörka nord!

07.15

I torsdags tog jag denna bilden 07.15 när jag var på väg till jobbet. Man kan ana att gryningen är på väg. Ska bli så skönt när det är ljust när man går och kommer hem.

Vinkylen

Här är ännu en sak som är tillbaka! Precis till jul gav vår gamla vinkyl upp. Vi kom överens om att det är rätt gott att ha ett väl tempererat vin, och beställde en ny. Det var lite leveranstid, så vi har upplevt lite för kallt vin från vanliga kylskåpet. Nu är ordningen återställd.

Landsmiddag

Polska delikatesser

Vi har ett par goda vänner som vi har en kul tradition med. När vi träffas har vi ett landstema. Vi lagar mat och dricker vin från ett specifikt land. Det är väldigt trevligt, och man får smaka på mat och vin som man kanske inte hade provat annars. I lördags var det Polen som gällde. Vi fick en välkomstdrink med polsk vodka och Blå Curacau. Polska korvar och skinka tillsammans med polsk öl. Väldigt gott!

Rödbetssoppa
Papkin

Till förrätt fick vi rödbetssoppa och ett vitt vin. Vinet påminde lite om svenskt vin, kanske för att det är odlat lite norrut.

Rullader
Rödvinet

Till huvudrätt blev det rullader fyllda med bl.a sidfläsk. Vinet var fylligt och väldigt speciellt.

Efterrätt

Som avslutning blev det frukttaco. Små utstansade vikta tunnbröd som stekts i smör, socker och kanel. Fyllda med äpplebitar som var stekta på samma sätt. Vaniljglass på toppen. Till detta serverades espresso och en likör med guldflagor i. Jättegott!

Gottebord

Efter denna härliga, polska måltid, drog vi oss tillbaka mätta o belåtna, och åt Svenskt godis. Vi kom inte hem förrän 02.30, men det var det värt.

Nalle

Jag har ju en tanke om att fotografera lite statyer, denna är ingen staty, men han är så söt där han sitter på väg ner till tåget! Han får avsluta veckans inlägg.

Önskar er en fin vecka!

  • Share

Kommentarer

  1. På väg mot Vårruset – Livsstil efter 60 says:

    […] de goda skaldjuren färdiga för att ätas. Med ett gott vitt vin, som var perfekt tempererat i nya vinkylen, var det en perfekt avslutning på arbetsveckan. Vi tyckte att havskräftorna och krabbklon var […]

  2. En ny fas – Livsstil efter 60 says:

    […] är utsikten tidigt på våren, när arbetsdagen är […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.