Kylslaget

Posted on
Vid fjärilsbusken

I morse var det kylslaget, bara 15°. Det är konstigt hur vädret skiftar, i år är det den kallaste julimånaden på 60 år, och 2018 var det den varmaste sommaren någonsin. Det är inte utan att man undrar vart vädret är på väg. Som tur är, har det inte varit slagregn, utan stilla sommarregn har avlöst varandra. Sveriges semesterfirare deppar, men vår trädgård stormtrivs!

Nyckelknippan

I morse cyklade jag till min arbetsplats, och kompletterade min nyckelknippa med en tag så att jag kan komma ner i garaget med min cykel. Jag passade på att fika med mina arbetskamrater, och där var det inte kylslaget!! Det ska bli så trevligt att börja där på måndag.

Ingredienser

Fredagens måltid blir gorgonzolafyllda ”tournedos”. Jag gör dem på fläskfilé, toppad med gorgonzola och lindade med parmaskinka. Lite rosmarin på toppen är jättegott. Till detta serverar jag färskpotatis och en sås som får koka ihop länge.

Cranberry Whizz

Ikväll när min käre make kommer hem, ska jag bjuda på en Cranberry Whizz. Vi har inte provat den tidigare, så det ska det bli spännande eftersom den verkade god när jag läste receptet.

Veckans bukett

Här är min andra bukett från trädgården, det är lavendel som står för doften denna gången. Som jag berättat tidigare, så tycker jag att det är väldigt trevligt att kunna gå ut och hämta blommor i trädgården. Jag kan se framför mej hur mycket enklare det blir nästa år, när alla de små plantorna rotat sej ordentligt. Jag vill gärna ha en bukett på bordet, men snittblommor är väldigt dyrt, så det är lyx att kunna plocka själv.

Nu ska jag ta min spa-eftermiddag, ha en underbar helg, och var rädda om er!

  • Share

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.