Kräftor

Posted on
Kräftor

Vi har i alla år blivit bjudna på kräftor hos min bror och svägerska , eftersom min bror fyller år i slutet av augusti. Men nu är det Coronatider, och alla muntrationer är i karantän. Då bestämde jag och min käre make oss för att vi får ha en egen kräftskiva.

Ingredienser

Vi kollade vilka kräftor som fått bäst betyg, och köpte två paket av dem som fått 4+. Men eftersom jag är deltidspensionär, och jag har hört att det är smart att låta kräftor tina i nykokt lag, så köpte jag ingredienser och kokte en lag.

Kräftlag

Det doftade verkligen kräftor i hela huset, när denna lag kokt en stund. Den fick svalna, sen åkte kräftorna ner i en gryta, lagen på och in i kylen för att tina över natten.

Kräftor

De ser goda ut, så nu ser jag fram emot kvällens kräftskiva. Vi kommer att ha varma baguetter, majonnäs och citron till, vi har gott om kräftor, så det blir inga andra rätter. Gott att äta sig mätt på denna delikatess!

Hugo

Jag letade runt efter en drink som skulle passa före kräftor, och hittade Hugo. Det är ingredienser som vi tycker om, så den borde vara god. Den är dessutom alkoholsvag, och det är bra när det serveras snaps till maten tycker jag.

Inte bara kräftor, dax för lite shopping och träning

Ny scarf

Alla klädesaffärer går ju på knäna, och det är rea hela tiden. Jag hittade denna scarf med 70% rabatt, det kommer att bli en favorit här på hösten. Men jag hoppas att det inte blir fler affärer som går omkull eftersom jag gillar att gå in och prova kläderna innan köp.

Träning

Min träning löper på, och så gör jag! Börjar se lite resultat, nu är vecka 5 avklarad, och 11 veckor till mål. Det ska bli spännande att se vad man kan uppnå utan att gå på gym och annan ”styrd” träning. Jag har inte heller något hemmagym, så det är bara gummiband och ett träningshjul till förfogande.

Nu önskar jag er en trevlig helg, var rädda om varandra!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.