Kondition

Posted on
Glädje

Även fast jag tränar så gott som varje dag, har min kondition försämrats sen i somras.

PT:n

Min PT på armen jagar mej ständigt, och nu har jag hittat ett ställe där man kan kolla VO2-max. Detta värde är maxvärdet som är den maximala mängd syre som kroppen kan konsumera under träning. Det mäts när jag går eller springer.

VO2

Här ser man tydligt hur värdet sjunkit sen i somras. Men jag är varken förvånad eller orolig, eftersom jag inte löptränade i vintras. Jag är jätterädd för att halka, om jag skulle bryta något så är det tveksamt om jag skulle kunna bli helt återställd. Även om jag upplever mej som ung o frisk, så är nog mitt skelett av annan uppfattning. Men som ni också kan se, så har jag börjat återta min löpning, och värdet är på väg uppåt igen.

Pildammsparken

Jag och min käre make springer söndag, tisdag och torsdag nu igen, så vi får se hur lång tid som behövs för att komma tillbaka till sommarens kondition. Här är jag i Pildammsparken, vi har lite olika platser att löpträna på.

Cykelbanan

Igår sprang jag på cykelbanan utanför vårt hus, och då var det snöblandat regn och inte så jätteskönt. Men med rätt kläder så fungerade det ändå. Vi köpte jättebra regnkläder i höstas, så nu är det inget som håller oss tillbaka.

Sommarbild

Men jag längtar tills det bara är att ta på cykelbyxor och T-shirt, och sen ge sig ut i löpspåret!

Idag har jag varit på hälsoundersökning, jag berättar mer om den på onsdag, när hälsan står i fokus.

Ha nu en härlig måndag, och var rädda om er!

Kommentarer

  1. Hälsokontroll – Livsstil efter 60 says:

    […] veckan har verkligen varit i hälsans tecken! I måndags var jag på hälsokontroll, och jag lovade att berätta mer om […]

  2. Redo för helgen – Livsstil efter 60 says:

    […] en ganska omtumlande vecka, med både hälsoundersökning och tid för vaccinering, så är jag verkligen redo för helgen. När brevet som bjöd in till […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.