Julmarknad

Posted on
Julmarknad

Så här års brukar jag och min käre make försöka besöka en julmarknad, antingen här hemma eller utomlands. I år bar det av till Hamburg, och det var osäkert in i det sista om vi skulle kunna komma iväg. Men det enda kravet var att vi skulle ha ett vaccinpass, och det har vi. Vi testade att åka tåg i stället för flyg, och det fungerade väldigt bra.

Lite mindre folk

Vi kom på fredagen, och det var inte så mycket folk som vi trott. Och vi var tvungna att visa vaccinpasset för att komma in här också.

Taket i ståndet

Här ser ni taket i ett av stånden som sålde Gluhwein. Hela gamla staden glittrade i julbelysning.

Underbar utsmyckning
Gluhwein

Vi njöt av en mugg Gluhwein med rom.

Entre till en shoppinggaleria

Denna vackra entrén lockade in oss i en shoppinggaleria, och det var bland det vackraste jag har sett!

Närbild på granen

Granen var så hög, att den kunde avnjutas från båda våningarna! Helt underbart att se detta!

Matresan

Haxe med surkål

Jag kan inte åka till Tyskland utan att äta surkål. Får jag sedan Haxe till, så är min dag komplett! Det är en rätt som jag även lagar själv.

Currywurst

Vi tog en tur med en Hop on hop off buss, och vi fick se jättemycket. När vi kom till ett stopp sa min käre make: Kolla, de har korv här. Ska vi äta lunch här? Vi hoppade av, och åt denna jättegoda currywurst.

Bakelser

Men vi åt inte bara mat, man måste unna sej lite godsaker också! Vi brukar ta vars en kaka, och sen dela dem. På så sätt får vi smaka 2 kakor var gång vi fikar.

Fika på tåget

En liten missräkning var att det inte fanns någon restaurangvagn på tåget. Jag hade googlat, och fått intrycket att det fanns på alla IC-tåg. Så var det inte, men på hemvägen fanns det i alla fall kaffe att köpa. Eftermiddagen var räddad, och det blev totalt sett en härlig resa med julmarknad som tema.

Nu önskar jag er en härlig torsdag!

Kommentarer

  1. Covid 19 test – Livsstil efter 60 says:

    […] berättade ju igår om vår resa till Hamburg. Men jag glömde att berätta att vi var tvungna att ta ett Covid 19 […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.