Jakten på brödfödan

Posted on
Malmö Saluhall

Idag hade jag och min käre make bestämt oss för att äta Haxe med surkål. Jag vet av erfarenhet att det är svårt att få tag i färsk fläsklägg. Men jag tänkte att när vi nu fått en fin saluhall här i stan, så borde de väl ha ett bredare sortiment. Så jag gav mej av till Malmö Saluhall, och nu började jakten på brödfödan. Killen jag frågade såg mest förvånad ut, han visste nog inte vad fläsklägg var. Han frågade sin kollega, men de hade inte någon sådan. Jag tror att deras sortiment mer vänder sig till kött för recept från trendiga kockar.

Ica Maxi

Jag åkte vidare till Ica Maxi i Västra Hamnen, de har en välsorterad köttdisk. Men de hade bara rimmad fläsklägg, och jag skulle ha färsk.

Delikatessfabriken

Jag kontaktade min käre make, Delikatessfabriken ligger på vägen från hans jobb. Där har vi köpt lite udda styckningsdetaljer, så jag trodde att det var en option. Men jag hade fel, de hade bara rimmad fläsklägg.

City Gross

Min käre make Googlade, och såg att det troligen fanns färsk fläsklägg på City Gross. Vi körde dit, och till vår stora förtjusning så hade de vår fläsklägg, och jakten på brödfödan var över.

Haxe

Så nu är det bara att koka den, och sedan baka den i ugnen tills den är riktigt knaprig.

Haxe

Här är mitt recept på Haxe. Till den serverar jag smörkokt surkål, det är jättegott!

Jakten är över

Pisco Sour

Till välkomstdrink får vi Pisco Sour. Receptet hittar ni här.

Ingredienserna

Här ser ni ingredienserna. Som ni ser, så är citronen skalad.

Citronpanacotta

Jag fick nämligen feeling, och tänkte prova att göra Citronpannacotta. Eftersom jag aldrig har smakat det, så det blir spännande att se hur det smakar. Jag tog bara skalet från citronen och blandade i pannacottan.

Första och sista

Veckans bukett består av första och sista blomman i sitt slag. Första krysantemumen, och sista ringblomman.

Ha en underbar helg!

Kommentarer

  1. Julmarknad – Livsstil efter 60 says:

    […] Jag kan inte åka till Tyskland utan att äta surkål. Får jag sedan Haxe till, så är min dag komplett! Det är en rätt som jag även lagar själv. […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.