Internethaveri

Posted on
Router m.m

För några veckor sedan fick jag och min käre make besök av två trevliga unga män, som sålde in ett byte av internetleverantör. Det slutade med ett totalt internethaveri. Det är anledningen till att det inte blev något inlägg i fredags.

Men inte bara det. Den gamla routern satt på väggen med sladdarna neråt, men den nya har sladdarna ut från baksidan. Det innebär att vi måste sätta upp den med en distans från väggen.

Nya golvväxten

Min käre make fixade upp routern på väggen med sin distans. Vi fick även upp sändaren till kamerorna som vi har på huset. Vi arrangerade om lite på skrivbordet, köpte en växt med kruka på Plantagen, och vi blev jättenöjda med resultatet.

Teknikern kom och kopplade in allt i tisdags, och det fungerade utan anmärkning. När vi sen skulle kolla på TV i torsdags, så gick det inte att se direktsändning, endast tidigare program.

Jag ringde till leverantören, och vi kollade utrustningen fram och tillbaka. Kundtjänst kunde inte hjälpa oss, så de gjorde en felanmälan. Men – nu hade internet också försvunnit. Ingen dator, ingen köksradio och ingen TV.

Som tur var så kom sonen på besök denna helgen, han har inte varit hemma sedan januari 2019. Han kollade och kunde bara konstatera att både internet och TV-boxen var döda.

Nu väntar vi på att de antingen ska fixa till det antingen via sin server, och om det inte fungerar så kommer en tekniker hit och felsöker.

TV stund

Sonen visade oss hur man kopplar in mobilen så att vi kan se TV genom datorn. Det går hyfsat, men ibland släpper den kontakten.

Glad ändå

Tänk så mycket lättare det var före internet! TV:n fick signal genom TV-antennen, radion likaså. Bara att koppla in via elnätet, så var saken klar. men man får vara glad ändå, trots detta internethaveri. Vi har i alla fall våra analoga böcker!

Önskar er en härlig måndag!

  • Share

Kommentarer

  1. Halloween – Livsstil efter 60 says:

    […] jag skrev i förra inlägget, så har vårt internet lagt av. Leverantören har inte åtgärdat det ännu, så vi har alltså […]

  2. Äntligen internet – Livsstil efter 60 says:

    […] jag berättade i ett tidigare inlägg, så fick vi totalt internethaveri när vi bytte leverantör. Det har varit många turer, men nu […]

Skriv en kommentar!

Din epost publiceras inte.